Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2019, 10:23
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V susednom Rakúsku napadli 4 metre snehu. Zasypaná zostala lanovka, strácajú sa aj autá

ZAUJÍMAVOSTI RAKÚSKO SNEH
Uložiť Uložené

Naši západní susedia si užívajú poriadnu snehovú nádielku.

Naše hlavné mesto momentálne bojuje s menšou snehovou nádielkou, na Orave v priebehu niekoľkých dní napadlo aj viac ako 100 centimetrov snehu, ale zatiaľ žiadna oblasť Slovenska sa ani zďaleka nechytá na momentálnu situáciu v Rakúsku.

Naši západní susedia sa do začiatku januára vytešovali z toho, ako skvele sa im lyžuje, lenže po sviatku Troch kráľov sa tam príroda tak trochu zbláznila. Vo viacerých alpských strediskách za posledné desiatky hodín napadli až 4 metre snehu, a tak začalo hroziť veľké lavínové nebezpečenstvo.

Ako informujú Aktuality.sk, lyžiarske stredisko Söldene zaznamenalo 4 metre snehu, o nič horšie na tom nie sú ani konkurenčné strediská, kde sa úroveň snehu pohybuje okolo hranice 3,5 až 4 metre. Na Facebooku ľudia zdieľajú tie najbizarnejšie snehové fotografie, ktoré sa im podarilo zachytiť.

Stránka upozorňujúca na extrémne výkyvy počasia u našich susedov zdieľa zábery, kde muži vyhrabávajú auto spod snehu, čo vyzerá mierne podozrivo, ale našiel by si tam aj zasnežené parky, domy či veselých psov pobehujúcich v snehu, ktorý presahuje ich výšku.

Odporúčané
Ako zažiť budget-friendly Alpy v Rakúsku: pohodlná cesta vlakom z Bratislavy a MHD úplne zdarma (Reportáž) Ako zažiť budget-friendly Alpy v Rakúsku: pohodlná cesta vlakom z Bratislavy a MHD úplne zdarma (Reportáž) 23. septembra 2023, 9:30

Veľký úspech zaznamenala aj fotografia z lyžiarskeho strediska v Štajersku, kde po snehovej nádielke jednoducho zmizla celá lanovka. Návštevníci si tam tak skoro určite nezalyžujú. Rakúšania sa na snehu samozrejme dobre zabávajú, a tak skáču z niekoľkometrovej výšky do prázdna, ktoré je teraz naplnené bielymi vločkami.

Domov
Zdieľať
Diskusia