Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2019, 10:58
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Hokejisti majú z Bokroša strach, jedlo si musia kupovať sami. Ako tréner je úplný amatér, tvrdí hráč juniorského tímu (Rozhovor)

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Pripravili sme si pre teba kratší rozhovor s Martinom Pospíšilom, ktorý sa rozhodol postaviť vedeniu slovenského hokeja.

Slovenský zväz ľadového hokeja si v posledných rokoch nerobí práve najlepší reklamu, a to vôbec nehovoríme o výkonoch našich reprezentantov. Tie sú, v konečnom dôsledku, len vyvrcholením frustrácie, nespokojnosti a hrozného prístupu, aký sa hráčom dostáva. 

Ešte v roku 2017 otriasla Slovenskom kauza po odchode trénera Zdena Cígera a približne rok predtým sme museli riešiť nespokojnosť na poste šéfa SZĽH. Ukázalo sa, že ani tieto zmeny toho veľa nepriniesli a ostáva nám len dúfať v zázrak, ktorý by priniesol nové svetlo do tímu. 

Tým však teraz nemáme na mysli len ten seniorský. Po odchode z aktuálnych majstrovstiev sveta do 20 rokov sa totiž vynárajú šokujúce informácie naznačujúce, že juniorský hokej má obrovské problémy. Podľa očakávaní zohráva hlavnú rolu ľudský faktor a ústrednými postavami sú tréner Bokroš a manažér Ulehla. Dnešné vyjadrenia reprezentantov totiž nasvedčujú, že obaja svoju prácu nerobia svedomito, práve naopak. 

To sa v konečnom dôsledku odráža na fyzickej a psychickej pohode hráčov, resp. samotných výsledkoch. My sme sa pri tejto príležitosti rozhodli osloviť odvážneho Martina Pospíšila, ktorý sa už nemohol ďalej prizerať a rozhodol sa vedeniu postaviť aj napriek tomu, že by to mohlo ohroziť jeho ďalšie pôsobenie v slovenskej reprezentácii. 

Hokejisti majú z Bokroša strach, jedlo si musia kupovať sami. Ako tréner je úplný amatér, tvrdí hráč juniorského tímu (Rozhovor)
Zdroj: Martin Pospíšil FB

Tvoj status bude mať asi veľkú dohru. Stoja za tebou aj ostatní hráči, alebo si sa rozhodol sám bez ich vedomia?

Stojí za mnou kapitán a  chalani sa budú postupne vyjadrovať. Už som zachytil, že aj Miloš Fafrak sa napísal príspevok na svoj Facebook.  

Prečo o tom podľa teba doteraz nikto nehovoril?

Báli sa rozprávať, si myslím. Pretože pán Bokroš ešte hráčom vravel aj  to, čo sa má vravieť do médií. Hráči pred ním mali strach. 

Aké kroky od vedenia teraz očakávaš?

Aby odstúpil pán Bokroš a pán Ulehla.

Píšeš o tom, že tréner Bokroš sa k vám nesprával adekvátne, nadával vám, používal vulgarizmy a podobne. Ako sa vám s ním vôbec trénovalo a aká atmosféra panovala na striedačke počas zápasov?

On sa vyjadril tak, že on zaplatil za mňa kartou, lebo určite si číta veci na internete, čo ľudia píšu o ňom. A chcel byť vtipný, tak povedal, že zaplatil kartou za mňa. Mne to prišlo úplne trápne a úbohé.

Domov
Zdieľať
Diskusia