Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. januára 2019, 23:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Filmára BBC prepadol obrovský ľadový medveď. Jedno z najsilnejších zvierat sveta sa mu chcelo vlámať do ochranného boxu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Gordon Buchanan sa do ľadových medveďov zamiloval už pred rokmi.

Milovník prírody a dokumentarista Gordon Buchanan sa v minulosti zaľúbil do divokých a najmä zamrznutých miest. V roku 2013 sa stal populárnym, keď s britskou BBC natočili dokument The Polar Bear Family and Me, v rámci ktorého sa snažil zachytávať z čo najväčšej blízkosti dobrodružstvá rodinky ľadových medveďov.

Odvtedy už síce prešlo dosť času, avšak Gordon nestratil záujem, skôr naopak. Opätovne sa spojil s BBC, aby počas jedného celého roka vyskúšal prakticky nesplniteľnú úlohu.

Ľadové medvede patria medzi tie najsilnejšie zvieratá na celom svete a ľudí považujú za prirodzenú korisť, čo sa o mnohých živočíšnych druhov nedá povedať, a tak je mimoriadne ťažké dostať sa do ich blízkosti bez toho, aby ti hrozilo ťažké ublíženie na zdraví či dokonca smrť.

Gordon však už zažil tie najdivokejšie chvíle, a tak sa v najnovšom videu nechal zavrieť do ochrannej klietky z tvrdeného skla a čakal, kým ho neďaleký ľadový medveď zacíti a všimne si ho.

Aj sa tak stalo. Medveď prišiel až ku ochrannému boxu, začal ho obzerať a potom sa pokúsil dostať dnu. Gordon môže ďakovať konštruktérom, že všetko pred natáčaním dôkladne skontrolovali, pretože inak bol len niekoľko centimetrov od otvorenej papule divokého ľadového medveďa, s ktorým by sa dlho neporozprával.

Dokumentarista pritom zachoval pokoj a všetko natočil, takže si neopakovateľné stretnutie s divokým zvieraťom môžeš vychutnať aj ty.

Domov
Zdieľať
Diskusia