Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2019, 13:37
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Aquaman nebol nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. Režisér filmu to označil za sku*venú hanbu

Aquaman nebol nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. Režisér filmu to označil za sku*venú hanbu
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

James Wan si po zistení tejto nemilej skutočnosti nedopustil niekoľko štipľavých slov. Je podľa teba absencia Aquamana v poriadku?

V poradí 91. odovzdávanie prestížnych Oscarov sa pomaličky blíži (25. február/únor) a každý, koho tento ceremoniál ešte zaujíma, má už iste vytipovaných aj svojich tajných favoritov. Samotná Akadémia dokonca nedávno zverejnila zoznam predbežných kandidátov niekoľkých kategórií (klikaj sem), medzi ktorými môžeme nájsť aj Najlepšie vizuálne efekty.

Čo už ale nenájdeme medzi favoritmi na zisk samotného Oscara v tejto kategórii, je komiksovka Aquaman. A táto skutočnosť režiséra Jamesa Wana nepríjemne prekvapila, takže si na sociálnych sieťach nakoniec neodpustil ani trochu ostrejšie slová. Keď mu totiž Kelvin McIlwain, ktorý dohliadal na vizuálne efekty, prostredníctvom Facebooku vyjadril poklonu a radosť z možnosti pracovať s ním, Wan mu odpovedal:

Kelvin, ty a tvoje oddelenie ste neospevovaní hrdinovia tohto filmu. Skutočnosť, že ľudia z Akadémie zaoberajúci sa vizuálnymi efektami neuznávajú alebo neoceňujú to, čím sme my a vy prispeli tomuto filmu a kinematografii, je sku*vená hanba.

Režisér Aquamana je naštvaný, že film nebude nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. Označil to za sk*rvenú hanbu
Režisér Aquamana je naštvaný, že film nebude nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. Označil to za sk*rvenú hanbu Zdroj: Warner Bros.

McIlwain s ním súhlasil a sám priznal, že vynechanie Aquamana z užšieho zoznamu kandidátov zaskočilo aj jeho. Dodal, že podľa neho je výberový proces veľmi nedokonalý a príliš ovplyvniteľný. Celú facebookovú komunikáciu nájdeš na tomto odkaze.

Či už bol teda Aquaman ignorovaný zaslúžene alebo nie, režiséra môže tešiť aspoň skutočnosť, že komiksovka momentálne nemá v kinách konkurenciu a neohrozene pokračuje vo svojej spanilej jazde. Koniec koncov, kráľ Atlantídy už predbehol aj Venoma a približuje sa k celosvetovým tržbám v hodnote 900 miliónov dolárov.

Anketa:
Myslíš si, že je absencia Aquamana v užšej nominácii na Oscara za vizuálne efekty v poriadku?
Nie, určite by tam nemal chýbať
Áno, filmy v zozname boli v tomto ohľade lepšie
Nie, určite by tam nemal chýbať
82 %
1241 Hlasov
Áno, filmy v zozname boli v tomto ohľade lepšie
18 %
269 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia