Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2019, 0:13
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Krásnu Slovenku bude v komédii plnej trefných hlášok baliť cynický dedko

Krásnu Slovenku bude v komédii plnej trefných hlášok baliť cynický dedko
Zdroj: Continental film
FILMY A SERIÁLY NA STRECHE
Uložiť Uložené

Snímka Na streche sa stane druhým celovečerným počinom Jiřího Mádla.

Na Jirku Mádla si určite skôr spomenieš ako na herca z tínedžerských komédií typu Snowboarďáci (2004), Rafťáci (2006), Gympl (2007) či Vejška (2014). 32-ročný Čech sa však už pred niekoľkým rokmi pokúsil o svoj debutový režijný počin, ktorý niesol názov Pojedeme k moři (2014).

Za ten si Mádl dokonca odniesol Cenu českej filmovej kritiky v kategórii Objav roku. Snímka bola ale mimochodom trikrát nominovaná aj na vzácne ocenenie Český lev. Vzhľadom na predošlý slušný úspech sa dá predpokladať, že by jeho pripravovaná komediálna dráma Na streche nemusela dopadnúť vôbec zle.

Dej filmu sleduje kroky profesora Rypara (Alois Švehlík). Ten sa úplnou náhodou na streche svojho domu stretáva s mladým Vietnamcom Songom (Duy Anh Tran), ktorému poskytne útočisko. V paneláku, kde spolu Rypar so Songom musia spolunažívať, sa ale nachádza aj sympatická mladá susedka (Mária Bartalos).

Trailer zaujme v prvom rade svojím nenúteným tempom a zábavnými hláškami starého profesora. Poteší ale taktiež prítomnosť 24-ročnej herečky Márie Bartalos. Tá si mimochodom nedávno zahrala v očakávanej adaptácii knihy Jozefa Kariku Trhlina.

Na našom webe si sa možno s touto mladou dievčinou nestretol prvýkrát, pretože sme ju ešte v minulom roku zaradili do zoznamu vychádzajúcich, talentovaných a krásnych slovenských herečiek. Okrem menovaných hercov vo filme uvidíme Vojtěcha Dyka, Adriana Jastrabana či Davida Švehlíka.

Mádl si v prípade svojho druhého režijného počinu v príbehu nezahral. Okrem réžie sa však postaral aj o scenár. Česká premiéra Na streche je aktuálne plánovaná na 7. februára (února) 2019. Čo povieš na nový trailer? Dáš Mádlovej novinke šancu?

Domov
Zdieľať
Diskusia