Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2019, 14:04
Čas čítania 0:00
Martin Mičuda

Land Rover oživí terénnu legendu. Nový Defender začne na Slovensku vyrábať už tento rok

Land Rover oživí terénnu legendu. Nový Defender začne na Slovensku vyrábať už tento rok
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.landrover.com/en" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">landrover.com</a>
TECH SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Off-road sa už čoskoro dočká nového nasledovníka.

Pojem oživenie možno nie je úplne na mieste, keďže Defender sa vo svojej podobe na niektorých trhoch stále predával, pravdou však je, že Land Rover jeho sériovú výrobu pred niekoľkými rokmi oficiálne ukončil. Vďaka špionážnym fotografiám však vieme, že i keď sa sprvoti o jeho nástupcovi veľmi nehovorilo, k medzigeneračnej výmene predsa len dôjde.

Najnovšie to jasne potvrdzuje samotná automobilka, ktorá nám servíruje aj oficiálne fotografie. Nový Defender je samozrejme ešte plne zahalený, avšak zábery ukazujú, že jeho tradičné proporcie ostanú viac-menej zachované. Hranatá karoséria síce decentne naberie na oblinách, hlavná línia ikonického modelu ostane nezmenená.

 

Land Rover oživí terénnu legendu. Navyše, nový Defender sa bude vyrábať na Slovensku
Land Rover oživí terénnu legendu. Navyše, nový Defender sa bude vyrábať na Slovensku Zdroj: media.landrover.com

Už teraz vieme, že opäť budú na výber dve verzie rázvorov – krátky 3-dverový variant a napokon 5-dverový variant s predĺženým rázvorom. Základom bude pritom úplne nová hliníková modulárna platforma MLA (Modular Longitudinal Architecture), ktorá sa stane stavebným kameňom budúcich modelov značky. Land Rover sľubuje podstatne modernejší multimediálny systém i vyspelejšie elektronické asistenčné systémy, citeľným progresom pritom prejde najmä komfort na palube.

Na záver dodajme, že nová generácia slávneho off-roadu, ktorý na svet prišiel už v roku 1948, bude vyrábaná na Slovensku. Potvrdili sa totiž správy o tom, že po Discovery bude druhým modelom vyrábaným v závode Jaguar Land Rover pri Nitre práve novučičký Defender. K spustenie sériovej výroby dôjde už tento rok, k prvým zákazníkom sa terénna ikona dostane začiatkom roku 2020.

Domov
Zdieľať
Diskusia