Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2019, 7:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Apple už stratilo 74 miliárd dolárov z hodnoty akcií. Zasiahla ho správa o horších predajoch iPhonov

TECH APPLE
Uložiť Uložené

Kalifornská spoločnosť neprežíva najkrajšie chvíle.

Americká akciová burza nezažíva práve najružovejšie chvíle. Nepomohla jej ani momentálna situácia spoločnosti Apple, ktorá prostredníctvom svojho šéfa Tima Cooka rozoslala svojim akcionárom list o tom, že viaceré ekonomické faktory či nižší predaj iPhonov spôsobili pokles medzi odhadovanými a skutočnými tržbami za posledný kvartál.

Cook naznačil, že rozdiel by sa mal pohybovať na úrovni 7 miliárd dolárov, čo rozhodne nie je zanedbateľná čiastka.


Po zverejnení negatívnych finančných prognóz burza zareagovala prepadom akcií kalifornskej spoločnosti. Hodnota akcií klesla o približne 10 %, čo v praxi znamenalo, že hodnota celej spoločnosti sa medzitým znížila o viac ako 74 miliárd dolárov.

Apple však nebolo jedinou technologickou firmou, ktorá strácala hodnotu akcií. O časť z nej prišli aj giganti ako Microsoft či Intel, a tak bude zaujímavé sledovať, ako sa začne stav americkej ekonomiky a tamojších spoločností vyvíjať v prvých týždňoch nového roku.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Ako problematické sa ukazujú aj vzťahy medzi Spojenými štátmi americkými a Čínou. Americký prezident Donald Trump neváha začínať obchodné vojny, a tak majú v súčasnosti aj z tohto dôvodu vonkajší a vnútorní pozorovatelia či akcionári pocit, že americka ekonomika nepracuje tak, ako by mala.

Domov
Zdieľať
Diskusia