Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2019, 23:47
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Streamer Ninja si vďaka hraniu Fortnite v roku 2018 zarobil až 10 miliónov dolárov

Streamer Ninja si vďaka hraniu Fortnite v roku 2018 zarobil až 10 miliónov dolárov
Zdroj: Epic Games
TECH FORTNITE
Uložiť Uložené

Profesionálny hráč sa na svoj súčasný život rozhodne nemôže sťažovať.

Americký hráč a streamer Richard Tyler Blevins, známy skôr pod pseudonymom Ninja, je momentálne jeden z najpopulárnejších a najvplyvnejších internetových postáv vôbec. Vďaka hraniu veľmi obľúbenej online hry Fortnite Battle Royale si za rok 2018 dokonca dokázal zarobiť astronomických 10 miliónov dolárov.

Niet divu, že si Američan žije ako v bavlnke, keďže sledovanie herných streamov sa za posledné roky stáva čoraz populárnejším. Ninja kraľuje platforme Twitch a streamovaniu sa venuje približne 8 rokov. Najväčší ošiaľ však zažíva práve posledné mesiace.

Jeho príjmy pochádzajú najmä z predplatení kanálu na Twitchi, finančných darov od fanúšikov počas streamovania, víťazstiev v turnajoch, reklám, spoluprác s firmami či taktiež z YouTube kanálu. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tyler Blevins (@ninja),

Denne streamuje približne 12 hodín, čo ročne predstavuje neskutočné číslo až 4 000 hodín. Na Twitchi má Ninja približne 12,5 milióna sledovateľov a asi 40 000 z nich si platí predplatné. Na jeho zárobky sme si detailnejšie posvietili aj v článku spred pár mesiacov.

Odporúčané
Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov Slovenský youtuber Halien skončil za mrežami. Za biznis s kokaínom a extázou mu hrozí až 15 rokov 31. októbra 2023, 11:30

V minulosti streamer hrával aj hry ako Halo či H1Z1, ale napokon prešiel z profesionálnej hernej scény ku streamovaniu. A vyplatilo sa. S rastúcou popularitou Fortnite Battle Royale totiž každým dňom rastú aj čísla na Ninjovom kanáli. Tyler svojím ziskom skvelo dokazuje, že internet môže byť ozajstnou zlatou baňou.

Domov
Zdieľať
Diskusia