Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2018, 21:43
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Pred a po CGI: úžasné video ti ukáže, ako vznikali počítačové a praktické efekty pre Fantastické zvery

FILMY A SERIÁLY POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Warneri ukazujú, ako trikári pomohli stvoriť ich magický film.

Na Filmkulte ti radi prinášame videá a obrázky ukazujúce tvorbu filmov či seriálov. Obzvlášť, ak ide o vysokorozpočtové projekty, na ktorých pracujú desiatky až stovky trikárov, inými slovami, vfx compositorov.

Všetky tieto články nájdeš v našich vláknach, ako napríklad VFX alebo CGI. Dnes tieto súbory múdrostí obohatíme o pohľad na Fantastic Beasts and Where to Find Them. Warner povolilo trikovým spoločnostiam dať dokopy zaujímavé video odhaľujúce proces tvorby všelijakých scén, či už ide o praktické, vizuálne alebo rovno počítačové triky, prípadne ich spojenie. 

Môžeš si tak vytvoriť pekný obraz o tom, ako to vyzerá na natáčaní podobného filmu, kde hrá mágia primárnu rolu či ako ožívajú veľké aj malé zvieratká z Newtovho kufra. Dôjde aj na pohľady do zákulisia ukazujúce, ako si štáb pomáha so scénami, ktoré vo filme môžu vyzerať náročne, no v skutočnosti je to všetko len o zelenom plátne a šikovných trikároch.

Pred a po CGI: úžasné video ti ukáže, ako vznikali počítačové a praktické efekty pre Fantastické zvery 2
Pred a po CGI: úžasné video ti ukáže, ako vznikali počítačové a praktické efekty pre Fantastické zvery 2 Zdroj: Warner Bros.

My, podobne ako väčšina populácie, nehovoriac o kritikoch a recenzentoch, vnímame pokračovanie Fantastických zverov ako značné kvalitatívne sklamanie a nemáme po ňom chuť ani na trojku. Obzvlášť, keď zase píše scenár Rowlingová a točí patlal Yates. Warnerovci navyše nemôžu byť veľmi spokojní ani s tržbami. 

Odporúčané
Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) Tvorca CGI Vladimír Valovič: Pri Supermanovej tvári s fúzmi som si povedal: Fúú, veľa šťastia tomu, kto to bude robiť (Rozhovor) 25. marca 2021, 14:30

Zatiaľ čo jednotka zarobila celosvetovo 814 miliónov dolárov (234 z USA a Kanady), dvojka len 627 miliónov (z toho 156 na domácej pôjde). Niečo sa teda musí zmeniť, inak si Warner vydojí ďalšiu bohatú kravičku. Dosť ale negatív, uži si video.

Domov
Zdieľať
Diskusia