Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2018, 18:20
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

V Bratislave sú petardy zakázané aj na Silvestra. Ak ťa policajti chytia, dostaneš pokutu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Naše hlavné mesto pyrotechniku zakázalo už v roku 2016.

Vizuálne potešenie z ohňostrojov a petárd pravdepodobne nestojí za to, aby kvôli nemu trpeli ľudia, zvieratá aj majetok. Ak pyrotechniku odpaľujú ľudia, ktorí nemajú potrebné skúsenosti, veľmi ľahko môže dôjsť k nešťastiu.

Aj preto bratislavskí mestskí poslanci zakázali používanie pyrotechniky v celom hlavnom meste už v roku 2016 pomocou všeobecne záväzného nariadenia.

Mestskí policajti spoločne so záchranármi v minulosti museli riešiť zranenia osôb, ktoré si ich spôsobili neodbornou manipuláciou s pyrotechnikou, ale v Bratislave kvôli amatérskym ohňostrojom vypukli už aj požiare a zranené zostali zvieratá.

Zákaz plarí po celý rok a žiadnu výnimku nemá ani Silvester, takže ak sa chceš pokochať ohňostrojom, najrozumnejšie bude počkať si na ten mestský. Nesmieš používať pyrotechniku kategórií F2 a F3, do úvahy teda neprichádzajú rímske sviece, petardy či delobuchy.

Policajti zároveň upozorňujú, že porušenie nariadenia je priamo na mieste postihnuteľné. Ak príslušníci mestskej polície danú osobu chytia, hrozí jej bloková bokuta do výšky 33 €.

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Obyvatelia hlavného mesta pritom nariadenie zrejme pochopili, pretože pred dvomi rokmi dostali policajti 171 podnetov, zatiaľ čo minulý rok počet hlásení klesol na 68. 

V Bratislave sú petardy zakázané aj na Silvestra. Ak ťa policajti chytia, dostaneš pokutu
Zdroj: Jakub Kotian/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia