Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2018, 13:38
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vo Varšave zakázali ohňostroj. Na Silvestra si ľudia budú môcť užiť laserovú šou

ZAUJÍMAVOSTI POĽSKO
Uložiť Uložené

Poľské hlavné mesto nepotrebuje ohňostroje.

Čoraz viac ľudí začína odmietať používanie ohňostrojov a petárd. Aj keď ide o dlhoročnú tradíciu, ohňostroje dnes majú viac mínusov ako plusov. Ohrozujú najmä zvieratá, malé deti, stoja množstvo peňazí a ľudí vedia na pár minút potešiť snáď len po vizuálnej stránke.

Slovenské mestá sa silvestrovských ohňostrojov pritom neplánujú vzdať. Momentálne sa budú konať v každom krajskom meste okrem Trenčína, ktorý nenašiel vyhovujúce miesto, odkiaľ by mohol ohňostroj odpáliť, avšak v takej Bratislave bude silvestrovská šou stáť približne 60-tisíc eur.

Na druhej strane, už dnes existujú v našom okolí mestá, ktoré ohňostroje nepovažujú za neodmysliteľnú súčasť osláv vítania nového roka. Ako informujú Aktuality.sk prostredníctvom cestovateľky Jany z webu Loďou po svete, poľské hlavné mesto Varšava tento rok nebude mať žiadny ohňostroj.

Už po minulého roky pritom ohňostroj nemali ani v Krakove či Vroclavi a teraz sa k nim pridala aj Varšava.

V poľskom hlavnom meste si môžeš vychutnať vianočné trhy až do 6. januára, čo dáva zmysel, pretože ľudia aj medzi sviatkami chodia radi do mesta na prechádzky, ale v Bratislave by si trhy už nenašiel, pretože oficiálne skončili 22. decembra.

Odporúčané
Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy 23. februára 2024, 15:30

Varšava namiesto ohňostroja pripravila pre svojich obyvateľov veľkú verejnú párty na jednom z námestí blízko centra, kde vystúpia známi hudobníci a napokon sa ľudia budú môcť pokochať veľkou laserovou šou.

Domov
Zdieľať
Diskusia