Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2018, 22:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Šofér školského autobusu celý rok šetril, aby všetkým deťom nakúpil vianočné darčeky

ZAUJÍMAVOSTI VIANOCE
Uložiť Uložené

Chcel svojim malým pasažierom urobiť radosť.

Vodič školského autobusu v Spojených štátoch amerických si celý rok poctivo šetril, aby mohol na Vianoce vyčariť úsmevy na tvárach svojich malých pasažierov. Curtis Jenkins šoféruje školský autobus v meste Dallas v štáte Texas, pričom každý deň odváža a priváža malých žiakov zo základnej školy Lake Highlands Elementary School.

Do tejto školy chodia žiaci zo všetkých sociálnych skupín spoločnosti a rodičia spoločne s učiteľmi sa snažia vytvoriť prostredie, v ktorom na pôvode či majetku nezáleží.

Uvedomoval si to aj Curtis, ktorý si pred Vianocami nenápadne začal vyrábať zoznam toho, čo by deti chceli nájsť pod stromčekom. Množstvo z detí pochádza z rodín, ktoré si veľa darčekov nemôžu dovoliť, avšak ani on sám z platu vodiča autobusu nemohol vyskakovať.

Napriek tomu investoval hromadu našetrených financií, aby kúpil darček podľa priania pre naozaj každého malého pasažiera. Darčeky všetkým odovzdal 21. decembra ráno, keď deti postupne vyzdvihoval na ceste do školy a rozžiaril im tváre. Jedno z nich sa ho dokonca spýtalo, či je Santa Claus.

Odporúčané
KVÍZ: V ktorej krajine hádžu na Vianoce jedlo o stenu a kde majú na štedrovečernom stole KFC? KVÍZ: V ktorej krajine hádžu na Vianoce jedlo o stenu a kde majú na štedrovečernom stole KFC? 26. decembra 2023, 12:00

Curtis sa okamžite stal miestnou celebritou. Tisíce ľudí príbeh komentovali a zdieľali, ba čo viac, našli sa aj náhodní rodičia, ktorí sa o pláne šoféra autobusu dozvedeli a hneď mu prispeli, aby nemusel míňať len svoje vlastné peniaze.

Vodič si teraz založil vlastnú nadáciu a plánuje pomocou nej pomáhať každému, kto sa ocitne v nepríjemnej situácii.

Domov
Zdieľať
Diskusia