Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. decembra 2018, 18:55
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

New York rozžiarili desivé modré svetlá. Výbuch elektrárne ľudí poriadne znepokojil

ZAUJÍMAVOSTI POŽIAR USA VEDA A VÝSKUM
Uložiť Uložené

V americkej elektrárni vybuchli dva transformátory.

Obyvatelia amerického New Yorku mali poriadny dôvod na znepokojenie, keď sa tamojšia obloha rozžiarila nepríjemným a jasným modrým svetlom, pričom v ich domácnostiach zároveň prestal ísť elektrický prúd.

Ľudia si okolnosti hneď spájali s podobnými scenármi ako mimozemská invázia, no v skutočnosti išlo o väčší výbuch v miestnej elektrárni Con Edison v časti Queens. Nešlo však o klasickú ohnivú explóziu, no o takzvaný arc flash, teda elektrický výbuch podobný blesku.

Reálny oheň na mieste ani nebol prítomný a ten elektrický horel len pár momentov, tým pádom nemuseli zasahovať ani hasiči. Podľa hovorcu elektrárne vnútri vybuchli dva susediace transformátory, čo malo za následok nezvyčajné modré svetlo na oblohe.

Samotný elektrický oheň vyšľahol vo výške 6 metrov, pričom bol poriadne vysoký sám o sebe. Záblesky tak bolo vidno z poriadnej diaľky. Na mieste sa našťastie nikto nezranil.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia