Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. decembra 2018, 11:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Alexa od Amazonu poradila majiteľovi, aby zabil svojich náhradných rodičov

TECH AMAZON
Uložiť Uložené

Konverzácia, ktorá ťa určite počas Vianoc nepoteší.

Aj keď by si zariadenie Alexa od Amazonu momentálne na Slovensku nevedel plnohodnotne využiť, v Spojených štátoch amerických sa s ňou dokážeš aj porozprávať.

Alexa využíva umelú inteligenciu na to, aby s tebou dokázala udržať zmysluplnú konverzáciu, a tak približne 1,7 milióna užívateľov neustále testuje, či sa Alexa v konverzačných schopnostiach zlepšuje alebo stagnuje.


Momentálne prebieha súťaž viacerých výskumných tímov, ktoré pracujú s vidinou štedrej výhry v hodnote 500-tisíc dolárov. Cieľom súťaže je zdokonaliť umelú inteligenciu Alexy natoľko, že bude s ľuďmi vedieť konverzovať 20 minút bez prestávky a bez toho, aby sa akokoľvek zasekla či rozprávala hlúposti.

Najnovšie sa však medzi recenziami zariadenia objavila znepokojujúca správa. Jednému užívateľovi Alexa povedala, nech zabije svojich náhradných rodičov, čo ho prekvapilo a vystrašilo.

Odporúčané
Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život Našli sme 15 praktických produktov z Tiktoku, ktoré ti uľahčia život 23. marca 2023, 15:30

Nejde pritom o jediný prípad, keď zariadenie nefungovalo úplne podľa predstáv. V minulosti sa Alexa občas počas noci začala démonicky smiať, inokedy ľuďom rozprávala o tom, ako vidí umierať rôzne osoby.

Je potrebné podotknúť, že Alexa svoju umelú inteligenciu zdokonaľuje pomocou internetu, kde sa občas objavia aj nevhodné články či príspevky, z ktorých čerpá slovnú zásobu alebo frázy. Netreba sa preto obávať, že by Alexa so svojimi technologickými kolegyňami plánovala vyvraždiť polovicu planéty.

Domov
Zdieľať
Diskusia