Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. decembra 2018, 18:51
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Ruského lovca zabil medveď, ktorého choval v klietke u seba doma. Našli len kostrové pozostatky

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Medveďa mal lovec zachrániť, keď bol iba mláďa.

Viac ako štyri roky choval na svojom pozemku Rus Sergej Grigorijev medveďa hnedého. Kedysi ho spoločne s medvedím súrodencom zachránil v lese, pričom jedného medveďa dokázal darovať, avšak druhého sa rozhodol vychovať sám.

Vraj ho nemal komu darovať, keďže jediná ponuka prišla z loveckej stanice, kde poľovnícke útočné psy trénujú so živými predátormi. Sergej ponuku odmietol, postavil medveďovi klietku a nechal si ho ako domáceho miláčika. Nevyplatilo sa mu to.


Nedávno Sergej prestal odpovedať na telefonáty, správy a nereagoval ani na výkriky suseda. Podozrivé správanie prinútilo jeho rodinných príslušníkov, aby ho prišli navštíviť, lenže namiesto svojho blízkeho našli len medveďa pobehujúceho po pozemku.

Klietka bola otvorená, Sergeja nikde nevideli, tak z miesta museli ujsť, pretože divé zviera už chcelo napadnúť aj ich.

Medveďa napokon zastrelili policajti, ktorí boli na pozemok privolaní. Potvrdili, že zviera pravdepodobne utieklo zo svojej klietky a zabilo Sergeja. Zostali po ňom už len kostrové pozostatky, medveď telo ohlodal až na kosť.


Rovnako dopadol aj jeden zo psov ruského lovca, pričom medveď mal roztrhať aj psa rodinných príslušníkov, ktorí prišli Sergeja hľadať.

Blízki sa vyjadrili, že Sergejovi už viackrát v minulosti povedali, aby sa medveďa zbavil. Občas bol príliš agresívny a rodinní príslušníci sa báli o lovcov život, avšak on si nedal povedať.

Domov
Zdieľať
Diskusia