Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2018, 16:52
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Virálna 195-gigapixelová fotka je taká skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR

TECH ČÍNA
Uložiť Uložené

Nič podobné so smartfónom nikdy nezachytíš.

Technológie sa každým dňom posúvajú rapídnym smerom dopredu. Bežná verejnosť má vďaka pokroku možnosť kupovať a skúšať najnovšie vytvorené počiny nielen pre vlastné potešenie. Dnes ti ukážeme úchvatnú zábavku zo sveta detailných fotografií.

Bigpixel Technology Corporation sa postarala o vznik doslova gigantickej fotografie s rozlíšením až 195 gigapixelov. Ba čo viac, je panoramatická. Sledovať môžeš všetky možné smery. Navyše, s orientáciou ti pomôžu aj značky a označenie niektorých miest.

Vznikla na vrchole budovy Tung-fang ming-ču-tcha známej ako Perla východu. Ide o televíznu vežu v centre Šanghaja. Výhľad z nej je naozaj úchvatný, čo dokazuje spomínaná fotografia s obrovským rozlíšením. Vidno až do ďalekých končín tohto veľkého a dôležitého čínskeho mesta.

KLIK SEM

195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR
195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR Zdroj: bigpixel.cn

Ak máš dostatok času, pokojne sa s ňou vieš zabaviť na dlhý čas. Vďaka jej kvalite dokážeš rozpoznávať ľudské tváre aj vo veľkej vzdialenosti. Či už dole na ulici alebo kdesi v diaľke na moste. Človek, ktorý si daný záber prezerá, je akoby špiónom. Vidno aj ľudí za oknami výškových budov či vodičov motorových vozidiel.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Uvidíš aj veci, ktoré sú pre ľudské oko nepozorovateľné. Ak by ti bolo málo, Bigpixel ponúka vo svojom portfóliu aj ďalšie lokality, či už Severnú Kóreu alebo Hongkong, preto určite navštív ich stránku. Stačí kliknúť na vybranú lokalitu a môžeš sa začať hrať.

195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR
195-gigapixelová fotka je tak skvelá, až je nebezpečná. Pozrieť si môžeš aj detaily KĽDR Zdroj: www.bigpixel.cn

Ľudia sa v súčasnosti na sociálnych sieťach chvália so svojimi úlovkami. Našli vodiča motocykla s prstom v nose či telefonujúceho manažéra za oknom vo vzdialenosti niekoľkých kilometrov. Čo nájdeš ty? Spozorovať môžeš bežné životné situácie obyvateľov mesta bez toho, aby o tom vedeli. Keby tak niekedy vytvorili niečo podobné na Slovensku, to by bola zábavka.

Ak sa však podobné technológie ešte vyvinú a dostanú sa do rúk nesprávnym ľuďom, môže vzniknúť pomerne nebezpečný špionážny systém so širokou škálou využitia. Celé ulice a štvrte by boli poľahky kontrolovateľné. No to je záležitosť budúcnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia