Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. decembra 2018, 1:52
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Dočkáme sa filmu zo seriálového univerza Black Mirror ešte tento rok? Informácie z Netflixu tomu nasvedčujú

FILMY A SERIÁLY BLACK MIRROR
Uložiť Uložené

Tajomný projekt by mal doraziť 28. decembra tohto roku. Čo o ňom vieme?

Úspešný seriálový projekt Black Mirror si odbil svoju premiéru v roku 2011 a odvtedy sme sa dočkali ďalších 3 sérií. Niekoľko posledných dní sa na internete síce debatuje o tom, že tá v poradí piata by k nám mohla doraziť ešte tento rok, no všetko môže byť celkom inak.

Podľa posledných informácií má totiž Netflix na pláne titul s názvom Black Mirror: Bandersnatch. Nejakú dobu sa uvažovalo, že pôjde o práve prvú epizódu nadchádzajúcej 5. série, ale zaujímavé je, že Netflix tento projekt uvádza ako „A Netflix Film“.

O odhalenie sa postaral samotný streamovací gigant v tweete, ktorý bol následne okamžite zmazaný. Ale poznáš to. Na internete sa nič neutají a stačí, ak je informácia zavesená online zopár minút. Vždy sa nájde niekto, kto ju bude šíriť ďalej. 

Black Mirror
Black Mirror Zdroj: Netflix

Je teda pravdepodobné, že pôjde o samostatný celovečerný projekt. Stále je však možné, že Bandersnatch bude súčasťou najbližšej série. Vzhľadom na to, že podrobnejšie informácie sú držané v tajnosti, môžeme momentálne len špekulovať.

Odporúčané
Recenzia: Black Mirror: z pôvodne podmanivej sci-fi dystópie tvorcovia urobili multižánrovú antológiu s kolísavou kvalitou Recenzia: Black Mirror: z pôvodne podmanivej sci-fi dystópie tvorcovia urobili multižánrovú antológiu s kolísavou kvalitou 16. júna 2023, 15:00

Pokiaľ by sme sa chceli odraziť od názvu, tak milovníci literatúry si iste spomenú, že Bandersnatch je meno zvláštnej bytosti, ktorá sa objavuje v románe Through the Looking-Glass od Lewisa Carrolla (ide o druhú časť jeho dobrodružstiev o Alici).

Román samotný, ako aj táto potvora sa stali kultovými a meno Bandersnatch sa následne objavilo v rôznych seriáloch, filmoch či komiksoch. V roku 1986 vznikla dokonca videohra s týmto názvom. Žeby tvorcovia čerpali inšpiráciu práve z románu či spomínanej videohry? Na odpoveď si budeme musieť počkať.

Je však isté, že koncom roka dorazí buď 5. séria, alebo film s názvom Black Mirror: Bandersnatch. A to konkrétne 28 decembra (prosinec).

Black Mirror
Black Mirror Zdroj: Netflix

Domov
Zdieľať
Diskusia