Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. decembra 2018, 14:57
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nový bratislavský primátor Vallo bude zarábať 5316 € za mesiac. Plat mu schválili poslanci

ZAUJÍMAVOSTI MATÚŠ VALLO
Uložiť Uložené

Plat primátora hlavného mesta sa pohybuje od 3 797 do 6 076 eur a rozhoduje o ňom mestské zastupiteľstvo, ktoré ho musí prerokovať minimálne raz ročne.

Platy primátorov a starostov sú často veľmi citlivou témou. Aktuálne sa dozvedáme aj čosi viac o odmene pre nového primátora Bratislavy Matúša Valla, ktorý je určite najsledovanejším predstaviteľom hlavného mesta.

Na včerajšom rokovaní mu mestskí poslanci schválili plat vo výške 5 316 € s platnosťou od 7. decembra, kedy prevzal vedenie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Prvý deň v práci a hneď som dostal medailu! #matusvallomaradbratislavu #novapraca

Príspevok, ktorý zdieľa Matúš Vallo (@matus.vallo),

Na základe výpočtov z priemernej mzdy náleží primátorovi výplata vo výške od 3 797 do 6 076 € a rozhoduje o nej mestské zastupiteľstvo, ktoré ju musí prerokovať minimálne raz ročne.

Bratislavské mestské zastupiteľstvo zdvihlo Vallovi plat o 40 % a v priloženej dôvodovej správe sa píše: "Navrhovaná výška korešponduje s obvyklou výškou percentuálneho zvýšenia platu primátorov Bratislavy v období 2010 až 2017 Milana Ftáčnika a Iva Nesrovnala."

Odporúčané
Matúš Vallo: Keby som vedel, aký odpor spôsobí zrušenie 15-minútových lístkov, možno by sme rozhodnutie zvážili (Rozhovor) Matúš Vallo: Keby som vedel, aký odpor spôsobí zrušenie 15-minútových lístkov, možno by sme rozhodnutie zvážili (Rozhovor) 9. februára 2022, 12:30

Bývalý primátor Ivo Nesrovnal zarábal ešte v polovici minulého roka 4 500 €, no následne mu poslanci plat znížili na 3 300 € mesačne. Neskôr sa ešte dočkal mierneho zvýšenia o približne 100 €.

Výplaty šéfov samospráv upravuje zákon o právnom postavení a platových pomeroch starostov obcí a primátorov miest. Pravdou ostáva, že Matúša Valla čaká počas celého roka 2019 veľa práce, keďže v hlavnom meste určite je čo zlepšovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia