Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2018, 13:49
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Netflix plánuje ročne natočiť 90 filmov. Rozpočet niektorých sa vyšplhá až na 200 miliónov dolárov

FILMY A SERIÁLY NETFLIX
Uložiť Uložené

Konkurencia Netflixu to nebude mať vôbec ľahké.

Či už sa to odporcom Netflixu páči alebo nie, streamovacia spoločnosť sa snaží ísť stále dopredu. V máju tohto roku sa firme s trhovou hodnotou viac ako 153 miliárd dolárov podarilo stať najhodnotnejšou zábavnou spoločnosťou na svete a za 3. štvrťrok spoločnosť získala 7 miliónov zákazníkov.

Netflix do sveta dávkuje také množstvo seriálov a filmov, že ich bežný smrteľník jednoducho nemá šancu stíhať sledovať. Z nedávnych filmových projektov si ale napríklad spomeňme kvalitnú drámu od talentovaného Alfonsa Cuaróna Roma či veľmi potešujúcu historickú snímku Outlaw King.

Ak Netflixu v jeho tvorbe držíš palce, určite ťa poteší, že sa spoločnosť v roku 2019 nemieni v žiadnom smere krotiť. Portál Screenrant s odvolaním sa na The New York Times uviedol, že Netflix plánuje ročne vyprodukovať 90 filmov, z ktorých by niektoré mali dosiahnuť rozpočet vo výške 200 miliónov dolárov.

Netflix plánuje za rok natočiť 90 filmov. Rozpočet niektorých sa vyšplhá až do 200 miliónov dolárov
Netflix plánuje za rok natočiť 90 filmov. Rozpočet niektorých sa vyšplhá až do 200 miliónov dolárov Zdroj: Netflix

Podľa správy Scotta Stubera, šéfa filmového obsahu, by mal Netflix divákom dodať 55 originálov filmov s rozpočtom do výšky 200 miliónov dolárov. Vrátane animovaných a dokumentárnych filmov by však štúdio celkovo poskočilo na 90 filmov za rok.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence Čo pozerať cez víkend? Oscarový Oppenheimer, Sydney Sweeney v poriadne netradičnej úlohe a sexy zvádzanie Jennifer Lawrence 23. marca 2024, 9:00

K tomuto číslu sa ďalej ako príklad udáva známe hollywoodske štúdio Universal, ktoré za rok dokáže vyprodukovať zhruba 30 filmov. V súčasnej dobe už len málokto pochybuje o tom, že streamovacie spoločnosti majú veľkú budúcnosť.

Aktuálne v tejto oblasti možno okrem Netflixu napríklad rátať s konkurenciou v podobe Amazon Prime, Hulu či HBO Go. Do boja sa ale zapojí aj Disney, Warner Bros. a Apple. Viac sa o daných spoločnostiach a budúcnosti streamovania dočítaš v našom článku.

Domov
Zdieľať
Diskusia