Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2018, 15:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rusi sa pýšia novým futbalovým aj hokejovým štadiónom v jednom. Stál viac ako 1,3 miliardy eur

ŠPORT FUTBAL HOKEJ MOSKVA RUSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Moskva sa už pýši novým športoviskom, na prvý zápas si však fanúšikovia musia počkať.

Keď bývalý štadión ruského tímu Dynamo Moskva v roku 2008 zatvorili, pretože bol zrelý na zbúranie, miestni fanúšikovia netrpezlivo očakávali, ktorý projekt vyhrá architektonickú súťaž.

O výhru bojovalo viacero návrhov, pričom napokon zvíťazil odvážny dizajn architekta Davida Manicu zo štúdia MANICA Architecture. Pod jednou strechu zahrnul nielen futbalový, ale aj hokejový štadión, čo kompetentných oslovilo natoľko, že návrh uspel a začalo sa budovať. Hrávať na ňom bude nielen FC Dynamo Moskva, ale aj HC Dynamo Moskva.


Aj keď mal byť štadión hotový už viackrát v minulosti, nové informácie hovoria jasnou rečou. Ako informoval Šport.sk, otvárací futbalový zápas sa na štadióne VTB Arena odohrá v marci budúceho roku, avšak hokejisti by si mali počkať až do nasledujúcej jesene.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Fanúšikovia sa môžu tešiť na futbalovú kapacitu 27-tisíc miest, zatiaľ čo hokejová aréna pod rovnakou strechou bude dosahovať kapacitu 11-tisíc miest. Aréna bude hostiť aj podujatia ako koncerty či MMA zápasy.

Investícia do nového štadióna nebola vôbec nízka. Celkovo by mala dosiahnuť 1,5 miliardy dolárov, čo je v prepočte približne 1,3 miliardy eur. Na štadióne nájdeš aj luxusný hotel či reštaurácie s výhľadmi priamo na športoviská. Samozrejmosťou bude nákupné centrum či parkovisko.

Mali sa na ňom hrať aj posledné majstrovstvá sveta vo futbale, lenže konštruktéri arénu nestihli dokončiť v stanovenom termíne, a tak boli zápasy už dopredu presunuté.




Domov
Zdieľať
Diskusia