Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2018, 17:22
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Rusko chce dostať turistov do vesmíru za 3 hodiny. Ide o kratší časový úsek ako let medzi Moskvou a Bruselom

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Veľká krajina a veľké ciele.

O rok a pol budeme vysielať kozmonautov a vesmírnych turistov na ISS rýchlejšie v porovnaní s letmi z Moskvy do Bruselu,“ cituje vo svojej publikácii šéfa ruskej vesmírnej agentúry Roskosmos Dmitrija Rogozina TA3. Let medzi Moskvou a Bruselom so vzdialenosťou zhruba 2 500 kilometrov trvá približne 4 hodiny.

O hodinu kratšie by však podľa cieľov Rogozina mal trvať let zo Zeme na Medzinárodnú vesmírnu stanicu, alebo teda z anglického názvu International Space Station (ISS). Touto rýchlosťou plánuje Rusko do vesmíru vysielať nielen svojich astronautov, ale aj turistov.

Či sa však tieto slová v budúcnosti stanú aj skutočnosťou, uvidíme až časom. Rýchlejší spôsobom dopravy by mali Rusi vyskúšať v marci prostredníctvom bezposádkového nákladného letu

Medzinárodná vesmírna stanica sa nachádza vo výške zhruba 400 kilometrov a na stanici 18 rokov spolupracujú zväčša posádky Američanov a Rusov. 

Pokiaľ sa plány Rogozina ukážu ako uskutočniteľné, s rozvozom turistov by mala spoločnosť Roskosmos začať už v roku 2020. Mal by si o 3-hodinový let na ISS záujem aj ty?

Anketa:
Chcel by si skúsiť let na Medzinárodnú vesmírnu stanicu?
Ak by som si ho vedel dovoliť, tak určite áno
Aj keby na to mám peniaze, radšej nie
Ak by som si ho vedel dovoliť, tak určite áno
93 %
Aj keby na to mám peniaze, radšej nie
7 %
Domov
Zdieľať
Diskusia