Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
adidas
21. decembra 2018, 12:08
Čas čítania 0:00
Zuzana Franova

Ultra Boost revolúcia je tu! adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú novinku na 2019

MÓDA ADIDAS
Uložiť Uložené

13. decembra adidas v Paríži predstavil Ultra Boost 19 a Refresher bol pri tom! Večer v znamení laserovo červenej priniesol prednášky dizajnérov, debaty a testovanie nových tenisiek.

Keď si v máji 2015 Kanye West obul triple white Ultra Boosty na svoju show počas galavečera Billboard Music Awards, z bežeckej tenisky sa zo dňa na deň stala módna ikona.

Bolo to niečo nevídané. Bežne sa zo športových tenisiek po určitej dobe stávajú voľnočasové kúsky, no obyčajne to trvá niekoľko rokov, ba až desaťročí. Spomeňme napríklad basketbalové Superstar alebo tenisové Stan Smith. Ultra Boosty boli v tomto výnimočné. Raketovo vystrelili na vrchol obľúbenosti, kde zotrvávajú dodnes.

ULTRABOOST 19: adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú revolúciu
ULTRABOOST 19: adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú revolúciu Zdroj: Hypebeast

V posledných rokoch sme sa dočkali menších evolučných úprav vo verziách 1.0 až 4.0, no na revolučný nový model sme si museli počkať takmer štyri roky.

Ultra Boost revolúcia je tu! adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú novinku na 2019
Zdroj: Peter Kovo Kováč / 1000sneakers.com

Za miesto odhalenia bola zvolený Paríž. Trochu sme sa obávali aktuálnych protestov a štrajkov, ale privítal nás pokoj a slnečné počasie. Po príchode nás na hotelovej izbe čakala komplet adidas bežecká výbava vrátane tenisiek. Bohužiaľ to boli Ultra Boost 4.0, a tak sme si na novinku museli počkať do večera.

Odporúčané
Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur Retro tenisky Adidas zažívajú zlaté časy. Toto je TOP 10 aktuálne najviac trendy modelov, ktoré kúpiš aj za 80 eur 29. marca 2024, 15:30

Spolu s ostatnými influencermi, médiami a zástupcami obchodov nás previezli do garážového domu v centre Paríža. Už pri príchode bolo jasné, že OG farba Laser Red nás bude sprevádzať počas celého večera. Priestoru dominovala inštalácia ukazujúca celý historický vývoj Ultra Boost. Nás však zaujímalo jediné. Hneď sme sa presunuli k vystaveným novým modelom a chopili sa šance na prvý kontakt. Tu sú naše prvé dojmy:

Ultra Boost revolúcia je tu! adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú novinku na 2019
Zdroj: Peter Kovo Kováč / 1000sneakers.com
  • Primeknit 360

Ultra Boost 19 sú znateľne ľahšie a to hlavne kvôli novému zvršku. Nový bezšvový Primeknit 360 vznikol na špeciálnom 3D tkacom stroji a je z jedného kusu. V niektorých miestach, kde je potrebné spevnenie, je hrubší a pevnejší. Tam, kde sa má chodidlo naopak hýbať, je voľnejší. Za nás vynikajúci pocit po obutí. Ako pri predošlých modeloch, odporúčame kupovať o pol čísla väčšie než je tvoja zvyčajná veľkosť. 

  • Optimalizovaný Boost

Aj Boost prešiel vylepšením. Je ho o 20 % viac, čiže zlepšená návratnosť energie, je však ľahší.

  • Torsion Spring

Torsion System je často opakovaná technológia, no málokto vie, čo je to zač. Ide o komponent vnútri medzipodrážky, ktorý zabezpečuje, že podrážka je dostatočne flexibilná v prednej časti a zároveň limituje laterálny pohyb v strednej časti, aby si si nevykrútil členok. Ultra Boost 19 dostal vylepšenú verziu, a tak perfektne drží pohyb nohy v jej prirodzenom rozsahu.

  • 3D konštrukcia päty

Asi najväčšou vizuálnou zmenou prešiel stabilizátor päty. Typický robustný diel nahradil odľahčený 3D stabilizátor.

ULTRABOOST 19: adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú revolúciu
ULTRABOOST 19: adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú revolúciu Zdroj: adidas

Po vizuálnej obhliadke a poťažkávaní nasledovalo testovanie na bežiacom páse. Tenisky príjemne sedeli na nohe, boli stabilnejšie ako predošlé modely a naozaj o poznanie ľahšie.

Odporúčané
Spoločnosť Adidas predstavila bežecké tenisky za 500 eur. Ponúkajú rýchlosť svetla a ľahký krok Spoločnosť Adidas predstavila bežecké tenisky za 500 eur. Ponúkajú rýchlosť svetla a ľahký krok 22. septembra 2023, 12:26

Počas krátkej prednášky sme sa dozvedeli, že na tvorivom procese adidas spolupracoval s približne 4000 športovcami. Najviac nás prekvapilo, že Ultra Boost 19 sa skladá len zo 4 hlavných komponentov. Dizajnérom sa podarilo z pôvodných 17 dielov vybrať len tie naozaj podstatné. Do ich zlepšenia potom investovali najviac energie a my si myslíme, že výsledok stojí za to.

Ultra Boost revolúcia je tu! adidas v Paríži odhalil dlho očakávanú novinku na 2019
Zdroj: Peter Kovo Kováč / 1000sneakers.com

Na záver večera sme dostali ešte možnosť vyspovedať Kate Woods, Senior Director Running z adidasu.

Prvé Ultra Boost zažili nevídaný úspech v lifestylovej oblasti. Dúfate v podobný osud aj pri novom modeli?

Pri vytváraní Ultra Boost 19 sme mysleli hlavne na bežcov. Či už behajú desiatky kilometrov alebo s behom len začínajú, chceli sme im priniesť špičkovú univerzálnu obuv. To, či si ju obľúbi aj lifestylová komunita, necháme na nich. Dúfam však, že áno.

Neplánujete tomu nejako pomôcť? Dať ich influencerom ako Kanyemu v 2015?

Zaujímavé je, že Kanye nie je náš bežecký influencer, a tak mu bežne nedávame bežecké tenisky. Triple white Ultra Boost si vtedy vybral úplne sám, lebo sa mu páčili.

Čo sa teraz stane s pôvodným modelom Ultra Boost?

Ostáva v našej ponuke. Budeme sa snažiť nájsť spôsob, ako môžu tieto dva modely koexistovať. Keďže UB19 je teraz technicky lepšia bežecká teniska, úlohu klasických Ultra Boost vidíme v lifestylovom segmente. Zameriame sa na spolupráce s rôznymi osobnosťami či personifikáciu.

 

V poslednej dobe sa veľa hovorí o udržateľnosti. Vy spolupracujete aj s Parley. Ako sú na tom Ultra Boost 19 s recyklovanými materálmi?

Všetky staršie modely Ultra Boost sú z veľkej časti z recyklovaných vlákien. Aby však model mohol mať prívlastok Parley musí obsah Parley vlákien dosahovať určité percento. Preto sa len niektoré volajú Parley. Nové Ultra Boost 19 zatiaľ nie sú z recyklovaných vlákien. Keďže ide o úplne nový typ Primeknitu, súčasné technológie neumožňujú utkať ho z Parley vlákien. Je to však jedna z našich priorít do budúcich sezón.

Odporúčané
Výpredaj tenisiek a obuvi Yeezy pokračuje! Priprav sa na šťavnaté novinky aj návrat ikonických modelov   Výpredaj tenisiek a obuvi Yeezy pokračuje! Priprav sa na šťavnaté novinky aj návrat ikonických modelov 31. júla 2023, 16:54

Na druhý deň nás ešte čakal spoločný ranný beh ulicami Paríža v starých Ultra Boostoch. Bolo to fajn, ale keď už raz spoznáte lepšie, ťažko sa odvyká.

Preto sa už tešíme na ďalšie releasy v januári, ktoré budú tiež veľmi limitované. Väčšieho dropu sa dočkáme až 21. februára, kedy je naplánované oficiálne uvedenie na trh. Maloobchodná cena je nastavená na 180 €.

Domov
Zdieľať
Diskusia