Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. januára 2019, 10:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho

Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://sk.pinterest.com/finch94/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">pinterest.com</a>
ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Cosa Nostra a jej zásady boli pre neho alfou a omegou.

Život väčšiny mafiánov končí predčasnou smrťou. Riziko zavraždenia konkurenciou či dokonca guľkou z vlastných radov je totiž naozaj veľké. Tento prípad sa ale netýkal prefíkaného Aniella Dellacroceho prezývaného aj Otec O'Neil

Prezývka Neil je americky znejúcou verziou talianskeho mena Aniello. Dellacroce totiž ako množstvo iných amerických gangstrov tej doby pochádzal z Talianska. Celé znenie prezývky Otec O'Neil vzniklo však kvôli tomu, že sa Aniello rád prechádzal v rúchu kňaza, aby zmiatol políciu i nepriateľov, pričom údajne v prestrojení za kňaza taktiež zabíjal.

Jeden z federálnych agentov mal o Neilovi prehlásiť, že vyzerá ako archanjel smrti, čím narážal na jeho hrozivý pohľad. S Otcom O'Neilom si jednoducho nechcel nikto zahrávať. O jeho osobe sa s hrôzou vyjadril aj detektív NYPD Ralph Salerno„Pri pohľade na jeho oči ste mohli vidieť, aké sú desivé... Chladný pohľad zabijaka .

Aniello Dellacroce

Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho
Zdroj: www.youtube.com

 

Učeň mafiánskeho kata

Ako tínedžer pracoval u mäsiara, ale keďže táto práca veľmi nevynášala, urobil to, čo vykonali mnohí v Amerike žijúci talianski imigranti v časoch finančnej tiesne. Dal sa na dráhu zločinu.

V tridsiatych rokoch 20. storočia sa mladý Dellacroce zaúčal u slávneho gangstra menom Albert Anastasia, s ktorým spolupracoval pre rodinu Vincenta Mangana. Anastasia ako jeden z najobávanejších zabijakov Cosa Nostry naučil O'Neila všetkým potrebným zručnostiam. Verí sa, že spoločne s ním sa zúčastnil na viacerých vraždách.

V roku 1951 bolo nájdené Manganove telo, a i keď bol Anastastia z jeho zabitia podozrievaný, nikdy sa k tomuto činu nepriznal. V každom prípade ich zhruba 20-ročná spolupráca týmto spôsobom skončila a Anastasia sa stal novým šéfom rodiny. Jeho verný učeň O'Neil bol povýšený na pozíciu „capo“.

Albert Anastastia

Zabíjal v rúchu kňaza, policajtov donútil zjesť dôkazy a učil slávneho bossa Johna Gottiho
Zdroj: commons.wikimedia.org

 

Policajtov prinútil zjesť dôkazy

Reputácia bola pre mafiánov veľmi dôležitá, pričom o O'Neilovi panovala naozaj vysoká mienka. Bol považovaný za inteligentného, ale aj za výnimočne brutálneho muža, ktorý nemal pred zákonom prakticky žiadny rešpekt.

Domov
Zdieľať
Diskusia