Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. decembra 2018, 1:27
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Kazateľ kúpil žene Lamborghini za 200 000 dolárov, nákup musel obhajovať pred veriacimi. Vraj naň zarobil poctivou prácou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

John Gray na svojom darčeku žene nevidí nič zlé.

V Spojených štátoch amerických funguje cirkev často trochu rozdielne ako v našich končinách. Existujú tam pastori, ktorí na svoje omše privádzajú vlastných veriacich, a tak v meste Greenville v Južnej Karolíne stovky ľudí chodievajú na omše pastora Johna Graya.

John si už dávno založil vlastnú cirkev s názvom Relentless Church, pričom svojim pomyselným ovečkám pravidelne prednáša o tom, ako treba naložiť so životom, čo zmeniť, čo sa deje a ako pokračovať v budovaní svojho vzťahu k Bohu.

Okrem toho, že John spája veriacich s Bohom, od nich na oplátku dostáva aj peniaze. Ako to už v cirkvi býva zvykom, veriaci ochotne prispievajú ľuďom, ktorí im prednášajú a pomáhajú, vďaka čomu si John nežije vôbec zle.

Po USA by si našiel veľké množstvo podobných cirkví, pretože za „Megachurch“, ako sa familiárne nazývajú, považujú Američania každú cirkev, na ktorej omše pravidelne chodieva viac ako 2-tisíc ľudí.

Gray však nedávno zdanlivo prestrelil. Na 8. výročie svadby kúpil svojej žene vysnívané luxusné SUV Lamborghini Urus. Cena auta sa pohybuje na úrovni 200-tisíc dolárov, čo nie je práve najlacnejšie vozidlo ani na americké pomery, a tak sa na internete okamžite spustila vlna kritiky. Pastor Gray však natočil približne 20-minútové video, v ktorom vysvetľuje, že auto nekupoval ako pastor, ale v prvom rade ako manžel.

Lamborghini si jeho manželka vraj všimla na rodinnom výlete pred pár mesiacmi a on zaregistroval, ako sa jej pri pohľade na auto rozžiarili oči. Auto preto kúpil, avšak vo videu prisahal, že na nákup nepoužil ani cent z cirkevných peňazí, ktoré mu veriaci prispievajú.

Vraj ho zaplatil z peňazí zarobených predajom svojej knihy a z vlastnej reality šou, ktorú vysiela na vlastnom televíznom kanáli.

Nech je to akokoľvek, ľudia sa na nákup luxusného auta pozerajú kriticky. Nemal by podľa nich míňať nekresťanské peniaze za podobné materiálne veci, keď by manželke pokojne stačilo oveľa lacnejšie auto.

Je však možné, že John jednoducho rozbil prasiatko a minul našetrené peniaze. Pastor pritom nie je ani zďaleka prvým veriacim predstaviteľom, ktorý sa svojím míňaním dostal do problémov. Možno si spomínaš na kazateľa zdôvodňujúceho nákup štvrtého súkromného lietadla so slovami, že mu to odporučil Boh.

Domov
Zdieľať
Diskusia