Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Článok vznikol v spolupráci s Huawei 
5. marca 2019, 16:56
Čas čítania 0:00
Tomáš Macho

Huawei prináša skvelý tablet za rozumnú cenu vhodný pre každého

Huawei prináša skvelý tablet za rozumnú cenu vhodný pre každého
Zdroj: Huawei
TECH HUAWEI
Uložiť Uložené

MediaPad T5 si zaslúži tvoju pozornosť. Čo všetko ponúka?

Tablety sa stali skvelým kompromisom medzi telefónom a notebookom. Obrovský boom točiaci sa okolo veľkých dotykových obrazoviek odštartoval pred necelou dekádou a jednoznačne mal svoje opodstatnenie. Užívatelia nepotrebujú vyťahovať rozmerný notebook alebo škúliť na relatívne malý displej smartfónu, keď majú po ruke tablet.

Huawei prináša skvelý tablet za rozumnú cenu vhodný pre každého
Zdroj: Huawei

Pohodlné konzumovanie či vytváranie obsahu kdekoľvek a kedykoľvek očarilo nie len fanúšikov techniky ale i bežného zákazníka a tak môžeme s kľudom prehlásiť, že tablety sa stali skvelým a čo je hlavné, dostupným lifestyle-ovým doplnkom. Už dávno neplatí, že za plnohodnotnú „placku“ si musíte priplatiť, čoho dôkazom je najnovší počin od technologického giganta Huawei, MediaPad T5.

Konštrukčne sa niet čoho obávať. Kovové telo s úzkym plastovým pásom pre antény pôsobí odolne a s hrúbkou 7,8 milimetrov a hmotnosťou 460 gramov zariadenie perfektne drží v rukách. Žiadne vŕzganie či nedoliehanie jednotlivých komponentov sa nekoná a celkové vyhotovenie je zárukou kvality. 

Huawei prináša skvelý tablet za rozumnú cenu vhodný pre každého
Zdroj: Refresher

Sledovanie filmov či seriálov je jedným z populárnych využití tabletu. A hoci ti pukance nepripraví, minimálne ti ponúkne širokouhlý 10,1-palcový FULL HD displej. Rozlíšenie je pre danú veľkosť absolútne postačujúce a pokiaľ sa pozeráš na tablet z rozumnej vzdialenosti, obraz bude perfektne jemný a prispôsobený tvojim potrebám. Je nutné vyzdvihnúť dobré pozorovacie uhly a fakt, že displej je laminovaný, teda medzi ochranným sklom a displejom nie je takmer žiadny nadbytočný priestor. 

Odporúčané
TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín TOP tech vychytávky od Huawei: tieto hodinky nemusíš nabiť 2 týždne a slúchadlá ti budú hrať až 31 hodín 26. decembra 2023, 11:00

Rád sa hrávaš hry? V tom prípade Huawei myslel aj na teba a do tabletu zakomponoval ich vlastný čipset, Kirin 659, ktorý je v tejto cenovej relácií podstatne svižnejší než konkurenčné procesory. Bez problémov sa popasuje s hrami ako PUBG, Asphalt 8 alebo Modern Combat 5.

Huawei prináša skvelý tablet za rozumnú cenu vhodný pre každého

Ku konzumovaniu multimediálneho obsahu neodmysliteľne patrí aj dobrý zvuk, čo v prípade MediaPadu T5 zabezpečí dvojica reproduktorov umiestnených na spodnej strane. Pre čo možno najbohatší výstup sa pri reprodukcii využíva technológia HUAWEI Histen audio

Fotoaparáty na prednej a zadnej strane vďaka nízkej cene tabletu nemožno považovať za nástroje pre fotografov, no na rýchle zachytenie dôležitých okamihov alebo videohovory s tvojimi blízkymi sú viac než dobré. Na zadnej stráne nájdeme 5 MP, pričom selfie fotoaparát prináša 2 MP.

Huawei prináša skvelý tablet za rozumnú cenu vhodný pre každého
Zdroj: Refresher

Je dobré mať vo svojom centre zábavy aktuálny softvér a predinštalovaný Android 8.0 Oreo považujeme za stále aktuálny operačný systém, ktorý dokáže MediaPad T5 zúžitkovať na maximum. Ako sme už v prípade Huawei-u zvyknutí, nad Androidom sa nachádza nadstavba EMUI 8.0 vnášajúca do tabletu charakteristické užívateľské rozhranie. 

V rámci konektivity spĺňa MediaPad T5 všetky očakávania. Nabíjanie cez micro-USB port a zároveň pripojenie slúchadiel pomocou 3,5-mm jacku je stále žiadanou vlastnosťou aj napriek neustupujúcemu trendu okliešťovania portov. Nechýba tiež slot na SD karty. 

Huawei prináša skvelý tablet za rozumnú cenu vhodný pre každého
Zdroj: mynexttablet.com

Koľko vydrží T5-ka na jediné nabitie? Odpoveď ťa určite poteší, vybiť batériu zo stovky až na nulu ti potrvá minimálne 10,5 hodiny nepretržitého používania, teda pri troche skromnosti budeš tablet nabíjať iba raz za niekoľko dní. 

  • kovová konštrukcia s plastovým okrajom pre antény
  • 10,1-palcový FULL HD displej s technológiou IPS
  • 8-jadrový procesor Kirin 659
  • dvojica reproduktorov
  • Zadný fotoaparát s rozlíšením 5 MP
  • Selfie fotoaparát s rozlíšením 2 MP
  • 2 GB RAM
  • 16 GB vnútorné úložisko
  • Android 8.0 Oreo s nadstavbou EMUI 8.0
  • hmotnosť 460 gramov
  • kapacita batérie 5 100 mAh s výdržou 10,5 hodín
  • nízka cena

Ak by sme mali MediaPad T5 zhrnúť, zrejme by sme povedali, že v rámci nižšieho segmentu ide o bezkonkurenčné zariadenie. Kvalitné spracovanie, slušný výkon, pekný displej a bohatá výdrž batérie postačí na všetky aktivity, a pokiaľ sa radíš medzi náročnejších užívateľov, odporúčame ti pozrieť sa napríklad na MediaPad M5 lite.

Huawei MediaPad T5 nájdeš v obchodoch s cenou začínajúcou na približne 159€

Domov
Zdieľať
Diskusia