Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. decembra 2018, 0:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Žena vypila cez 1 liter sójovej omáčky a poškodila si mozog. Chcela podstúpiť detox svojho tela

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Občas sa nám pri prípadoch z nemocníc zastavuje rozum.

Netreba veriť všetkému, čo si človek prečíta na internete. Doplatila na to 39-ročná Američanka, o ktorej nakrútil video lekár Bernard pôsobiaci aj ako youtuber v rámci svojho kanálu Chubbyemu. Bernard pridáva videá o najbláznivejších a najzaujímavejších medicínskych prípadoch.

Nedávno vytiahol práve príbeh Američanky, ktorý sa síce odohral ešte v roku 2012, avšak momentálne ho vďaka videu prebrali viaceré svetové médiá.

Schopnosť uveriť hlúpostiam na internete motivovali nemenovanú Američanku, aby podstúpila extrémnu detoxikáciu svojho tela. Zrejme k tomu prispel aj fakt, že žena mala trpieť viacerými psychickými problémami a indikátory naznačovali, že mohlo ísť o schizofréniu.

Aj preto verila, že sa ju vláda snaží otráviť. Pred svojím bláznivým experimentom niekoľko týždňov konzumovala len biele pečivo a ryby z konzervy, čím sa chcela pred vládou ochrániť. Výrazne schudla a nevedel jej pomôcť ani manžel Julio.

Žena vypila cez 1 liter sójovej omáčky a poškodila si mozog.
Žena vypila cez 1 liter sójovej omáčky a poškodila si mozog. Zdroj: Chubbyemu

Po pár týždňoch sa rozhodla detox vyskúšať na vlastnej koži. Návod hovoril o tom, že treba vypiť čo najviac sójovej omáčky, pretože obsahuje veľké množstvo sodíka. Sodík pritom priťahuje vodu, čo žene stačilo ako vysvetlenie pre to, aby vypila 1 liter sójovej omáčky.

Skutočne tak urobila, po čom zostala extrémne dehydrovaná a skolabovala. Jej telo ju žiadalo o prísun vody, avšak ona sa nenapila. Na zemi ju našiel až manžel Julio, rýchlo ju odviezol do nemocnice, ale ešte v aute dostala infarkt.

Lekári v nemocnici skonštatovali, že žena v litri sójovej omáčky prijala vo veľmi krátkom čase viac ako 200 gramov soli. Denná by sme pritom mali zjesť maximálne 2,5 gramu soli, takže žena svoje telo značne poškodila.

V nemocnici sa jej do žalúdka pomaly pokúšali dostať veľa vody s glukózou, čo spočiatku fungovalo. Po pár dňoch však žena prestala reagovať, predávkovanie soľou jej trvalo poškodilo mozog.

Svoje nervové zakončenia si poškodila natoľko, že už medzi sebou nevedeli komunikovať a prenášať informácie. Odrazu preto zostala v stave, že po prijatí päťnásobku smrtiacej dávky soli jej mozog nefunguje a ona nedokáže rozprávať, prehĺtať a hýbať končatinami. Všetko len kvôli tomu, že sa chcela zbaviť toxínov pomocou návodu z internetu.

Domov
Zdieľať
Diskusia