Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2018, 9:19
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Postihnutý 8-ročný chlapec chodí po štyroch 3 kilometre každý deň, aby sa dostal do školy. Vozík na skalnatom teréne nemôže použiť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Hendikepovaný chlapec z Indonézie sa nevzdáva. Ani keď prší.

Často sa sťažujeme na to, ako sme v mnohých oblastiach nešťastní, no vždy sú na planéte ľudia, ktorí sa majú omnoho horšie. Inšpiráciou ti môže byť len 8-ročný chlapec z Indonézie menom Mukhlis Abdul Holik, ktorý sa narodil s nedostatočne vyvinutými nohami.

Jeho rodičom lekári povedali, že nikdy nebude schopný chodiť. Keď mal však štyri roky, rodičom povedal, že by chcel začať navštevovať školu – tá je však vzdialená tri kilometre. Cesta k nej po ostrove Jáva je plná skalnatého terénu a nedokázal by po nej prejsť žiaden invalidný vozík.

Mukhlis však na škole trval a ako píše portál tvnoviny.sk, hendikepovaný chlapec sa do školy naučil chodiť po rukách. Samozrejme, zo začiatku mu to trvalo veľké množstvo času. Veľkú časť cesty ho pritom často nesú rodičia, no značný úsek dokáže Mukhlis prejsť sám a nevzdáva sa, ani keď prší.

Hendikepovaného chlapca prijala škola normálne, no často sa stáva obeťou šikany. Iné deti ho vonku trápia, no to mu nebráni snívať o svojej budúcnosti. 8-ročný Mukhlis chce byť horolezcom, hasičom či futbalistom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia