Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 19:36
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Juraja, ktorý na Obchodnej napadol Filipínca Henryho, obžalovali zo zabitia

ZAUJÍMAVOSTI BITKA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Veci sa v procese s Jurajom pohli dopredu.

Na konci mája sa Slovensko dozvedelo smutnú správu. Po bitke na Obchodnej ulici v Bratislave vyhasol život Filipínca Henryho, ktorý v našej krajine pracoval v nadnárodnej firme.

Počas osudnej noci sa bol v meste zabávať s kamarátkami, ktoré mal nadránom na rohu Obchodnej začať obťažovať Juraj Hossu. Henry neváhal a svojich priateliek sa rozhodol zastať, čo opitého Juraja rozhnevalo natoľko, že na útleho Filipínca zaútočil. Kopal ho a Henry po následnom pobyte v nemocnici nanešťastie zomrel. Juraja policajti chytili a obvinili zo zabitia.

Aj keď Juraj vo výpovedi tvrdil, že si na nič nepamätá, video z bezpečnostnej kamery zachytilo celý incident úplne jasne. Proti svalnatému mužovi z Dunajskej Stredy nemal Henry akúkoľvek šancu, pričom Juraj ho podľa záberov kopal aj na zemi. Na záver sa na bezvládne telo Filipínca postavil jednou nohou a zdanlivo si ho odfotil.

Vyšetrovanie trvalo niekoľko mesiacov, bolo potrebné vypracovať viaceré znalecké posudky. Skončilo sa 20. novembra a už 28. novembra prokurátor muža obžaloval zo zabitia. Skutok nebol prekvalifikovaný na vraždu a vyšetrovateľom sa nepodarilo ani dokázať, že by bol čin rasovo motivovaný.

Domov
Zdieľať
Diskusia