Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 18:14
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kto by mohol v Avengers: Endgame zachrániť Iron Mana a čo asi plánujú zvyšní hrdinovia?

FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Avengers sú porazení, ale stále majú nádej.

Predpovedaný debutový trailer k Avengers 4 s podnázvom Endgame dorazil ešte len pred niekoľkými hodinami. Veľa zo samotného príbehu či nebodaj podmanivej akcie nám síce neukázal, ale klamali by sme, ak by sme hovorili o nejakom sklamaní. Práve naopak. Viac ako 2 minúty dlhá upútavka nás vzala do sveta po Thanosovej úspešnej genocíde.

Preživší hrdinovia po udalostiach z Infinity War podľa výrazov tváre neoplývajú žiadnym optimizmom. A my sa im ani nečudujeme. Poďme si teda spoločne zhrnúť, čo všetko nám ukážka z najnovších Avengerov vlastne prezradila.

Hneď úvodné sekundy diváka vrhnú do bezútešnej atmosféry, počas ktorej sledujeme zlomeného Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) a jeho zničenú zbroj. Tá dokonalým spôsobom odráža jeho vnútorný stav a zároveň (ne)schopnosť hrdinov napraviť aktuálny stav.

Smrť sa dokonca blíži aj k samotnému Iron Manovi, ktorý prežil Thanosovo lusknutie. Bezcieľne totiž „pláva“ vesmírom, pričom úroveň kyslíka mu pomaly ale isto dochádza. Prostredníctvom helmy zo superhrdinskej výzbroje preto nahrá poslednú správu svojej milovanej Pepper (Gwyneth Paltrow).

Odporúčané
Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 Koľko v skutočnosti zarábajú hollywoodske filmy? Toto je 10 najziskovejších filmov roka 2019 11. mája 2020, 14:37

Kto Tonyho nakoniec zachráni? Vzhľadom na to, že má do príbehu vstúpiť Captain Marvel, ktorá, ako sme už zistili, s radosťou ničí nepriateľov dokonca aj v samotnom vesmíre, vsádzame určite práve na ňu. A  ako to vidíš ty? Máš o Tonyho záchrane inú teóriu?

Kto by mohol v Avengers: Endgame zachrániť Iron Mana a čo asi plánujú zvyšní hrdinovia?
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Scény so zlomeným Iron Manom zabrali takmer jednu minútu stopáže traileru, čím tvorcovia docielili toho, že s prítomnými porazenými súcítime aj napriek ich predpokladanej záchrane.

Po chvíli pozorujeme Thanosovo brnenie. Samotného zloducha ale nevidíme. Teda, iste, máme možnosť pozorovať časť jeho ruky, cez ktorú presvitajú slnečné lúče, no viac záberov na obávaného zloducha sme sa jednoducho nedočkali. A kde sa vôbec nachádza?

Kto by mohol v Avengers: Endgame zachrániť Iron Mana a čo asi plánujú zvyšní hrdinovia?
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

V ďalších záberoch hovorí Black Widow (Scarlett Johansson) o škodách napáchaných Thanosom. Áno, naozaj vykonal, čo aj sľúbil, a teda vymazal z povrchu zemského polovicu života. Na obrazovke následne môžeme pozorovať Scotta Langa alias Ant-Mana (Paul Rudd), ktorého sme pri Avengers naposledy mohli vidieť v Civil War.

Ako však iste vieš, pri udalostiach Infinity War sa na scéne neukázal. V pozadí taktiež možno pozorovať utrápeného Brucea Bannera/Hulka (Mark Ruffalo).

Kto by mohol v Avengers: Endgame zachrániť Iron Mana a čo asi plánujú zvyšní hrdinovia?
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Trailer ďalej v krátkosti poukazuje na zamysleného Thora (Chris Hemsworth) a Nebulu (Karen Gillan). Tá sa zrejme nachádza v lodi s Iron Manom, čo naznačuje aj scéna, kde chytá niekoho za rameno. Tým niekým by mal byť podľa interiéru lode práve Tony Stark.

Odporúčané
Disney zarobilo na Avengers: Endgame v čistom 900 miliónov dolárov. Robert Downey Jr. získal za rolu Iron Mana v jednom filme 75 miliónov Disney zarobilo na Avengers: Endgame v čistom 900 miliónov dolárov. Robert Downey Jr. získal za rolu Iron Mana v jednom filme 75 miliónov 28. apríla 2020, 14:14

Jeden z najviac potešujúcich a prekvapivých momentov prichádza hneď po tom, ako si neznámy muž s upravenou katanou dáva dole masku. Pokiaľ si tipoval, že ide o Clinta Bartona (Jeremy Renner), ktorého kedysi prezývali Hawkeye, hádal si správne. Po novom však budeme Clintovi vravieť Ronin.

Fanúšikovia komiksov vedia, že identitu Ronina v predlohe prevzalo hneď niekoľko hrdinov, pričom Clint sa stal Roninom po udalostiach zo Civil War. Napriek tomu, že sa tento hrdina nemôže rovnať najmocnejším z Avengers, každá pomoc je samozrejme vítaná.

Kto by mohol v Avengers: Endgame zachrániť Iron Mana a čo asi plánujú zvyšní hrdinovia?
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Ihneď na to Black Widow tvrdí  Stevovi Rogersovi (Chris Evans), že ich plán tentokrát vyjde. O akom pláne však hovoria? Na internete by si mohol nájsť nespočetné množstvo teórií. Akej sa ale budeš pridŕžať je len na tebe.

Upútavka svojím spôsobom naznačila, že by sa hrdinovia mohli pokúsiť cestovať časom. Tesne predtým, než Black Widow povie Rogersovi o tom, že ich plán vyjde, sa totiž Captain pozrie na fotografiu jeho milovanej Peggy (Hayley Atwell).

Že by sa vnútorne pripravoval na cestovanie do minulosti, kde by sa s ňou mohol opätovne vidieť? Alebo tvorcovia cielene zavádzajú?

Trailer síce neukázal Captain Marvel (čo sme samozrejme hneď v prvej upútavke ani nečakali), no za to k nám priviedol iného „strateného“ hrdinu. Toho sme naposledy mohli vidieť v dimenzii Quantum Realm.

Odporúčané
Robert Downey Jr. nechcel, aby ho Disney tlačilo na Oscary. Obhajuje aj Scorseseho a jeho komentáre o marvelovkách Robert Downey Jr. nechcel, aby ho Disney tlačilo na Oscary. Obhajuje aj Scorseseho a jeho komentáre o marvelovkách 9. októbra 2019, 11:15

Ak si na túto scénu zo záveru Ant-Man and the Wasp nespomínaš, znamená to, že si nebol trpezlivý a nepočkal si si na potitulkovú scénu. To ale môžeš ihneď teraz napraviť.

Pozreté? V poriadku. Ako si mohol vidieť, Thanosovo lusknutie zasiahlo Hope (Evangeline Lilly), jej otca Hanka (Michael Douglas) a matku Janet (Michelle Pfeiffer). Samotný Scott však prežil. Trailer pre Avengers nám ale dokazuje aj to, že sa mu nejakým spôsobom podarilo dostať z Quantum Realm.

Keď si to zrátame, prvý trailer ukázal hneď niekoľkých preživších hrdinov – Captaina Americu, Iron Mana, Hulka, Black Widow, Thora, Ronina, Nebulu a Ant-Mana. Stále nám však chýbajú mnohí hrdinovia, ktorí taktiež prežili. Kde sa aktuálne nachádzajú napríklad War Machine (Don Cheadle), Rocket či Okoye (Danai Gurira)?

Kto by mohol v Avengers: Endgame zachrániť Iron Mana a čo asi plánujú zvyšní hrdinovia?
Zdroj: Walt Disney Studios Motion Pictures

Debutový trailer a jeho detaily sme si už prebrali a pokiaľ máš záujem o akékoľvek ďalšie informácie zo sveta Marvelu, vstúp do nasledujúceho vlákna. Film znova režírovala klasická dvojka Joe a Anthony Russovci a scenár napísali Christopher Markus a Stephen McFeely (Winter Soldier, Civil War, Infinity War).

Premiéra Avengers: Endgame je plánovaná na 25. apríla (duben) 2019. Záverom ti ešte dávame do pozoru, že už zajtra by sme sa podľa všetkého mali taktiež dočkať prvého traileru pre Spider-Man: Far From Home. Ukáže nám trailer aj zloducha Mysteria? To sa snáď dozvieme už čoskoro.

Domov
Zdieľať
Diskusia