Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 13:02
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Black Panther je prvým komiksovým filmom, ktorý zabojuje o Zlatý glóbus v hlavnej dramatickej kategórii

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Black Panther si celkovo vyslúžil tri nominácie.

Nominácie na Zlaté glóbusy sú už známe (nájdete ich tu) a mnohým možno prekvapilo, že sa medzi najlepšie filmy prebojovala aj marvelovská komiksovka Black Panther. Tým sa postarala aj o nový rekord, keďže superhrdinský film ešte nikdy nebol nominovaný v dramatickej kategórii za nejlepší film.

Je pravdou, že svojho času získal nomináciu Deadpool, ale to bolo v kategórii komédia alebo muzikál. Okrem toho sa hrdinovi z Wakandy podarilo ukoristiť aj dve ďalšie nominácie, a síce za najlepšiu originálnu pieseň (All the Stars od Kendricka Lamara & SZA) a najlepší soundtrack (Ludwig Göransson).

Black Panther je prvým komiksovým filmom, ktorý zabojuje o Zlatý glóbus v hlavnej dramatickej kategórii
Zdroj: Disney/Marvel Studios

Naproti tomu však Black Panther vyšiel naprázdno v dôležitých kategóriách, ako najlepšia réžia či najlepší herec, resp. herečka. V kategórii najlepší dramatický film bude snímka Ryana Cooglera bojovať s titulmi BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, A Star Is Born a If Beale Street Could Talk.

Nesmieme tiež zabudnúť na ďalšiu komiksovku, a síce skvelý animák Spider-Man: Into the Spider-Verse (recenziu čakajte už čoskoro, zatiaľ vám môžeme povedať len toľko, že zahraničné ohlasy neklamali). Ten si vyslúžil nomináciu za najlepší animovaný film a o sošku sa pobije so snímkami Incredibles 2, Isle of Dogs, Maira a Ralph Breaks Internet. 

Black Panther je prvým komiksovým filmom, ktorý zabojuje o Zlatý glóbus v hlavnej dramatickej kategórii
Zdroj: Disney/Marvel Studios

Pre Marvel ide nepochybne o veľký úspech, otázkou však zostáva, či je práve Black Panther filmom, ktorý dostal nomináciu zaslúžene. Nemýľ sa, ide o vydarenú a nadpriemernú marvelovku, ale nie sme si úplne istí, či je to materiál pre prestížne filmové ocenenia.

Samozrejme, proti komiksovkám na Zlatých glóbusoch či Oscaroch nič nemáme (viď. The Dark Knight), ale v tomto konkrétnom prípade si myslíme, že existujú aj vhodnejší kandidáti. Alebo máš iný názor? 

Domov
Zdieľať
Diskusia