Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. decembra 2018, 8:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ako odhaliť, keď ťa niekto nemá rád? Agent FBI prezradil svoje tajné triky

ZAUJÍMAVOSTI DUŠEVNÉ ZDRAVIE PSYCHOPATIA
Uložiť Uložené

Reč tela dokáže prezradiť množstvo cenných informácií.

Niekedy si s novými ľuďmi jednoducho nesadneme a máme také to nepríjemné tušenie, že nás jednoducho nemajú radi. Často sa z toho napokon vykľujú dobré priateľské vzťahy a naše pocity sa poriadne mýlili. Keď budeš mať nabudúce pocit, že ťa niekto nemá rád, pozri sa na jeho alebo jej reč tela. Tá je omnoho hlasnejšia než slová.

Ako hovorí Joe Navarro, bývalý agent FBI a expert na reč tela, niektoré naše pohyby nedokážeme kontrolovať a práve tie odhaľujú, ćo máme radi a čo nie. Stačí sa ich naučiť interpretovať.

Základom je podľa Navarra očný kontakt, a to najmä pri úplne prvom stretnutí. Pokiaľ ťa dotyčný človek nemá rád, jeho zrenice sa stiahnu a zmenšia. Ak k tebe naopak prejavuje aspoň nejakú náklonnosť, zrenice budú rozšírené a uvoľnené. Toto je niečo, nad čím nemáme vôbec žiadnu kontrolu a robia to aj bábätká.

Ako odhaliť, keď ťa niekto nemá rád? Agent FBI prezradil svoje tajné triky
Zdroj: pixabay.com

Oči však nie sú jediným spôsobom, ako odhaliť, že nás niekto nemá v láske. Nechuť sa prejavuje aj v ľudských nohách. V prípade, že niekoho nemáme radi, špičky nôh sa budú inštinktívne otáčať iným smerom než je daný človek.

Odporúčané
Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? Pocit nedostatočného života: Čo robiť, keď ti Instagram spôsobuje FOMO a neustále sa porovnávaš s druhými? 14. marca 2024, 14:30

Ak chceš patriť medzi pokročilých expertov na reč tela, môžeš sa zamerať aj na menej výrazné prejavy. Že ťa niekto nemá v láske prezradia aj stiahnuté pery, miniatúrne pohyby sánkou, jazyk zvnútra tlačiaci na líce či dotyky na spodnej časti krku.

Prekvapivo však, väčšina ľudí za znak nenávisti považuje prekrížené ruky cez hruď, to však vôbec nie je pravda. V skutočnosti ide iba o gesto, ktorým sa človek snaží zvýšiť pohodlie a nemalo by byť interpretované ako negatívne.

Domov
Zdieľať
Diskusia