Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2018, 11:44
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Striedanie času definitívne skončí v roku 2021. Zostane nám letný či zimný čas?

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

O vyše dva roky konečne povieme zmene času zbohom.

To, koľko je hodín, nás ovplyvňuje v každom aspekte života. Nastavujeme si budíky, čakáme na električku, chodíme z práce či plánujeme mítingy. Aj napriek tomu, že sa naše smartfóny, a väčšina iných elektronických zariadení, dokážu prestaviť samé, zmena času je pre mnohých ľudí značným problémom a sú aktívne proti nej.

Už dávno je pritom rozhodnuté, že sa v Európskej únii zmena času jednotne zruší, doteraz však nebolo jasné, kedy to bude a ktorý čas vlastne bude ten hlavný. Až donedávna sa predbežne uvažovalo o roku 2019, dnes je však jasné, že dovtedy členské štáty EÚ nedokážu vyriešiť vzájomné konflikty a termín sa tak nestíha.

Zrušenie času sa preto posúva na rok 2021, stále však nevieme, ktorý čas bude tým hlavným. Štáty Európskej únie majú jednoducho problém zhodnúť sa na tom, či si ponecháme zimný alebo letný čas. Aspoň však máme už záväzné termíny. Ak zvíťazí letný čas, naposledy si hodinky prestavíme 28. marca 2021. V prípade výhry zimného času to bude až 31. októbra 2021.

Striedanie času definitívne skončí v roku 2021. Zostane nám letný či zimný čas?
Zdroj: pexels
Domov
Zdieľať
Diskusia