Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s McDonald's.
6. decembra 2018, 17:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Big Mac má vlastnú módnu kolekciu! Burger z McDonald's je už aj na tričkách od slovenských a českých návrhárov

MÓDA
Uložiť Uložené

Legendárny Big Mac už nájdeš aj na oblečení.

Keď sa povie hamburger, pravdepodobne si predstavíš niečo z dielne McDonald's a možno to bude práve ikonický Big Mac. Pritom však ani len netušíš, že nesmrteľný burger je tu s nami už 50 rokov a práve oslavuje svoje úctyhodné výročie.

Dva plátky hovädzieho mäsa skryté medzi tromi kúskami pečiva doplnené nakladanou uhorkou, čedarom, šalátom s cibuľkou a charakteristickou omáčkou učarovali celému svetu a razom sa vyšvihli na vrchol hamburgerového rebríčka.

50. výročie Big Macu sa slovenský a český McDonald's rozhodli poriadne osláviť, a to rovno odvážnou módnou kolekciou. Mekáč oslovil piatich šikovných mladých dizajnérov, ktorí prijali kreatívnu výzvu a pre Big Mac vytvorili limitovanú edíciu tričiek. Tú už od 1. decembra môžeš kúpiť vo Footshope.

Big Mac má vlastnú módnu kolekciu! Burger z McDonald's je už aj na tričkách od slovenských a českých návrhárov

Kolekcia je inšpirovaná módou a atmosférou uplynulých desaťročí, počas ktorých sa Big Mac pre mnohých stal ikonou svetovej popkultúry. Retro prvky autenticky zachytávajú charakter minulých dekád a z výsledku je nadšený aj samotný McDonald's.

O 60. roky plné pastelových farieb sa postarala Vanda Janda. Socialistický štýl 70. rokov s Big Macom šikovne skĺbil Miro Sabo. 80. a 90. roky farebnosťou podčiarkli Tereza Kladošová a Filip Hieke a celú kolekciu uzatvára tričko Jana Černého, ktorý originálne využil definíciu Big Macu z Wikipédie.

Zaujímavé kúsky nájdeš vo Footshope za 30 €, tak to bež skontrolovať.

McDonald's tak podporil mladých umelcov s veľkým potenciálom a ešte aj priniesol niekoľko zaujímavých módnych kúskov. Na nich presne vidno, ako sa doba menila za uplynulých 50 rokov. Čo však ostalo nezmenené, je legendárny Big Mac, ktorý ti aj dnes v mekáči prinesie šťastie do žalúdka.

Späť
Zdieľať
Diskusia