Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2018, 14:07
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Fortnite zvyšuje u detí agresivitu a viac nadávajú. Školy píšu rodičom, aby sa pripravili na siedmu sezónu

TECH FORTNITE HRY
Uložiť Uložené

Fortnite je pre rodičov fenomén, s ktorým si nevedia dať rady.

Ošiaľ okolo Fortnite zrejme ani zďaleka neskončil. Práve naopak, školy premýšľajú, aké preventívne opatrenia spravia, aby sa život detí netočil len okolo tejto hry.

Niekoľko škôl na britských ostrovoch sa rozhodlo upozorniť rodičov na prichádzajúcu siedmu sezónu. Vraj sa u detí, ktoré hrajú Fortnite, pred novou sezónou stupňuje agresivita,  nadávajú a celkovo sa zhoršuje ich správanie počas výučby.

Zástupcovia školy často počujú deti diskutovať o hre. Školáci sa vraj medzi sebou rozprávajú o zabíjaní ľudí v hre a to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa rozhodli konať.

Niekoľko škôl v Gloucestershire sa preto rozhodlo razantne upozorniť rodičov na tento jav formou výstrah.  Hannah Beale, jedna z učiteliek, ktorá s týmto krokom súhlasila, to vníma ako prevenciu. „Niektoré deti prichádzajú do školy a hovoria svojim priateľom o strieľaní ľudí. Povedala som riaditeľovi, aby sme upozorňovali rodičov na to, čo ich deti sledujú na internete,“ vysvetľuje. 

Tiež tvrdí, že Fortnite nepriamym spôsobom podporuje kyberšikanu, keďže deti, ktoré si nekupujú doplnky do svojho profilu, sú pod tlakom. „Je to celkom strašidelné, keď počujem svoje štvorročné deti rozprávať o kupovaní skinov. Nie je dobré učiť deti, aby museli ostať posledným medzi živými,“ vraví učiteľka.

Odporúčané
Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína Sľubujú lepšiu komunikáciu, iskrenie aj orgazmus. Týchto 5 hier musíš vyskúšať (nielen) na Valentína 2. februára 2024, 16:00

Jedna zo škôl, konkrétne Widden Primary School, svoju prevenciu posunula ešte o úroveň vyššie. Škola uviedla, že sa budú konať pravidelné stretnutia rodičov, kde budú debatovať o Fortnite.

Domov
Zdieľať
Diskusia