Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2018, 11:47
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Elon Musk je dôležitejší ako Steve Jobs aj Mark Zuckerberg, vyhlásil vedec Neil deGrasse Tyson

TECH ELON MUSK STEVE JOBS
Uložiť Uložené

Vizionár má v našej spoločnosti neoceniteľné miesto.

Vedec a astrofyzik Neil deGrasse Tyson nie je v našich končinách natoľko známy, ale v Spojených štátoch amerických sa neustále objavuje v televíznych šou.

Nedávno ho oslovila aj televízia CNBC so svojou reláciou Make It, kam prišiel Tyson porozprávať o súčasnom napredovaní sveta. Keď prišla reč na vývoj našej civilizácie, vedec sa dostal aj k svetoznámym menám ako Steve Jobs, Mark Zuckerberg či Jeff Bezos.


Tyson rozprával o tom, kto je alebo bol pre našu civilizáciu a jej budúce prežitie najdôležitejšou osobnosťou, a nevybral ani jedno zo spomínaných mien.

Aj keď skonštatoval, že Steve Jobs bol spolu s Billom Gatesom rozhodne otcom osobných počítačov a spôsobili revolúciu, existuje ešte jeden človek, ktorý myslí dopredu. Elon Musk sa podľa neho snaží vymyslieť budúcnosť, nielen budúcu úspešnú aplikáciu.

Musk nevyvíja zbytočné aplikácie, ale rozmýšľa nad našou spoločnosťou, kultúrou, ako spolu komunikujeme a čo bude potrebné, aby sme mohli ľudstvo udržať v nasledujúcom storočí. Elon sa zaoberá záležitosťami ako doprava či objavovanie vesmíru.

Tyson zdôraznil, že vo vesmíre sa nachádza nekonečné množstvo materiálov, kvôli ktorým často na Zemi vedieme vojny.


Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Ak raz budeme vedieť efektívne skúmať vesmír, vojny by mohli z planéty Zem zmiznúť, pretože budeme mať všetci spoločne prístup ku zdroju neobmedzenej energie. A keby viacerí miliardári a vizionári investovali do oblastí ako Elon, možno by sme vedeli vesmír objavovať rýchlejšie a lepšie.

Musk samozrejme plánuje so svojimi spoločnosťami viaceré revolúcie. The Boring Company vytvára tunely pod americkými mestečkami, pretože Elon chce v budúcnosti využívať podzemné tunely namiesto bežných ciest na povrchu, Tesla zase vyvíja elektrický pohon a SpaceX lieta s raketami, ktoré sa dajú znovu použiť. Raz sa chce dostať až na Mars.

Domov
Zdieľať
Diskusia