Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. decembra 2018, 16:32
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

James Cameron plánoval epické sci-fi s Tomom Cruisom. Nakrúcať sa malo na skutočnej vesmírnej stanici

FILMY A SERIÁLY TOM CRUISE
Uložiť Uložené

Škoda, že sa tento projekt napokon nezrealizoval.

Tom Cruise má povesť herca, ktorý do svojich úloh dáva všetko, najmä čo sa týka ich fyzických nárokov. V akčných filmoch robí väčšinu nebezpečných kúskov bez kaskadéra a pre chystaný sequel Top Gunu s podtitulom Maverick sa dokonca začal učiť pilotovať stíhačky.

Dá sa povedať, že každá ďalšia akčná scéna je preňho výzvou. Už sa takmer zdá, že čo sa týka našej planéty, tak Cruise vyskúšal akúkoľvek nebezpečnú akciu. Mnohí preto nadhodili, že by sa mal presunúť do vesmíru.

A tá možnosť tu svojho času skutočne bola! Na epické sci-fi sa Cruisa snažil svojho času zlanáriť vizionársky režisér James Cameron (Avatar) a nakrúcať sa malo naozaj vo vesmíre.

James Cameron plánoval epické sci-fi s Tomom Cruisom. Nakrúcať sa malo na skutočnej vesmírnej stanici
Zdroj: Paramount Pictures

„Skutočne som s Tomom Cruisom asi pred 15 rokmi hovoril o možnosti natočiť vesmírne sci-fi,“ prezradil Cameron v nedávnom interview. „Mal som dohodu s Rusmi a mohol som ísť na Medzinárodnú kozmickú stanicu a natočiť tam 3D dokument.

A pomyslel som si: 'Dofrasa, mali by sme natočiť celovečerák. Tom, ty a ja si zabezpečíme dve miesta na vesmírnej lodi Soyuz, ale niekto nás musí vytrénovať ako inžinierov. Cruise na to odvetil, že to nie je žiadny problém a dodal, že sa na inžiniera vytrénuje sám. Mali sme aj niekoľko nápadov pre príbeh, ale ostalo to len v rovine konceptov.“

Odporúčané
KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? KVÍZ: Šprintujúci Tom Cruise v 10 rôznych filmoch. Spoznáš každý podľa toho, ako uteká na obrázku? 21. novembra 2023, 11:00

Je teda veľká škoda, že projektu sme sa napokon nedočkali. Podľa všetkého by išlo o poriadne náročnú a nákladnú produkciu a nezdá sa, že by si James Cameron na niečo také momentálne našiel čas. Má totiž plné práce so 4 sequelmi svojho sci-fi Avatar. Cruise zase momentálne nakrúca spomínanú dvojku Top Guna. Tá by mala do kín doraziť v roku 2020.

James Cameron plánoval epické sci-fi s Tomom Cruisom. Nakrúcať sa malo na skutočnej vesmírnej stanici
Zdroj: 20th Century Fox

Domov
Zdieľať
Diskusia