Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. decembra 2018, 6:49
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Búrlivák Tyson Fury remizoval s Wilderom vo vypätom súboji neporazených kráľov

ŠPORT TYSON FURY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Dlho očakávaný zápas mal zaujímavé rozuzlenie.

Fanúšikovia boxu dlho čakali na moment, ktorý prišiel 2. decembra skoro ráno. Do ringu sa postavili dvaja velikáni tohto športu Deontay Wilder a Tyson Fury. Aj keď bol pre mnohých divákov favoritom práve nezničiteľný Wilder, na druhej strane Fury vždy vedel, ako svojich súperov prekvapiť. Wilder obhajuje svoj titul šampióna WBC v ťažkej váhe.

Prekvapovať sa mu darilo hneď od začiatku zápasu. Vďaka svojim bohatým skúsenostiam sa nemusel obávať ani toho, že zo 40 víťazstiev dosiahol Wilder až 39 z nich knockoutom. Fury sa dynamitovým úderom spočiatku vyhýbal. Bol to práve britský boxer, ktorý v jednotlivých kolách zvládal triafať svojho protivníka. Wilderovi uštedril niekoľko rán, po ktorých Američanovi začala napúchať tvár pri oku.


V deviatom kole však Wilder skombinoval svoju ľavačku s pravačkou a Furyho poslal k zemi. S vyplazeným jazykom sa však Brit pozbieral a údery opätoval, takže zápas ešte neskončil. V desiatom kole trafil Fury Wildera priamo do brady, lenže Američan sa len otriasol a pokračoval v boji. Obom súperom dochádzali sily, avšak Fury sa na tom zdal byť kondične lepšie.

Odporúčané
Tyson Fury svoju kariéru nekončí. V sobotu sa postaví v ringu proti Chisorovi Tyson Fury svoju kariéru nekončí. V sobotu sa postaví v ringu proti Chisorovi 2. decembra 2022, 13:30

Zostávali dve kolá do konca zápasu. Wilder po silnom deviatom kole navonok stíchol, ale Fury nemal nič vyhraté. V poslednom kole poslal Wilder Furyho k zemi. Tvrdá pravačka však Brita nezničila a senzačne sa opäť postavil na nohy. Nevedno, kde v sebe po takej dlhej profesionálnej odmlke nazbieral Fury toľko sebazaprenia, ale bojoval ako lev. Svedčí o tom vnútorná sila, vďaka ktorej sa dokázal po dobre mierených ranách dvakrát postaviť zo zdanlivého knockoutu. O víťazovi teda rozhodovali až rozhodcovia.

Napokon z toho bola remíza na body. Prvý rozhodca sa rozhodal dať 115 - 111 pre Wildera, druhý 114 - 110 pre Furyho a tretí napokon 113 - 113. Na internete sa strhla debata o tom, či nemal Fury aj napriek dvom knockoutom vyhrať, a aj samotní boxeri sa pri vyhlasovaní výsledku zápasu tvárili všelijak. Jedno je však jasné, Fury si získal srdcia boxerského sveta a stačilo mu len málo na to, aby svoj veľkolepý návrat okorenil víťazstvom.

Obaja velikáni v pozápasových rozhovoroch uviedli, že by si veľmi radi strihli odvetu. Zatiaľ však nie je jasné, či a kedy by sa mohla konať. Obidvaja zároveň vyhlásili, že podľa svojho názoru zápas vyhrali. Fury argumentoval celkovým výkonom v zápase, Wilder zase vyzdvihoval svoje dva knockouty, po ktorých sa Brit dvíhal len ťažko.


Domov
Zdieľať
Diskusia