Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2018, 14:19
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Pri Kremnici šofér natočil súboj medveďa s jeleňom. Video, aké si snáď ešte nikdy nevidel, vyvoláva rozporuplné reakcie

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Súboj na život a na smrť pri Kremnici.

Slovenská príroda je plná krásnych hôr, lúk, lesov aj zvierat ako medvede či jelene. Človek však často zabúda na to, že roztomilé zábery z dokumentárnych seriálov často zabúdajú na temnejšiu stránku sveta okolo nás. Zvieratá sa riadia princípom, že ak nezabiješ ty, zabije niekto teba, a hlad jednoducho nepustí.

Na vzácnych záberoch zverejnených na facebookovej stránke 24hodin sme preto môžeš pozrieť na to, ako slovenské zvieratá pri Kremnici budujú zásoby na zimu. Neznámy vodič tam nemohol uveriť vlastným očiam, keď pri ceste zbadal súboj na život a na smrť medzi medveďom a jeleňom.

Medveď sa vrhol na paroháča a možno by ho poľahky zabil, keby vodič do situácie nezasiahol. Začal zo svojho auta trúbiť, aby jeleňovi pomohol, čo sa mu aj nakoniec podarilo. Vystrašil obidve zvieratá a jeleň odrazu ušiel. Nahnevaný medveď chvíľu stál a neveriacky hodnotil situáciu, aby potom pred autom utiekol na druhú stranu lesa.

Aj keď šlo len o amatérske video slovenského vodiča, len nedávno sme na Refresheri rozoberali prípad tučniakov na Antarktíde, ktoré uviazli v priekope a filmári zo štábu BBC im nepriamo pomohli vybudovaním rampy.

Napriek tomu pri pozorovaní prírody stále platí pravidlo, že do nej človek nemá zasahovať. Ľudia preto majú na trúbenie a vystrašenie medveďa rozdielne názory. Jedna skupina hovorí, že medveďa mal nechať zabiť svoju korisť, zatiaľ čo druhá skupina vodičovi ďakuje za to, že jeleňa zachránil.

Anketa:
Mal vodič začať trúbiť?
Áno, zachránil tak jeleňa
Nie, príroda by sa o osud jeleňa postarala sama
Áno, zachránil tak jeleňa
40 %
1602 Hlasov
Nie, príroda by sa o osud jeleňa postarala sama
60 %
2377 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia