Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. novembra 2018, 9:45
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Seriálový Daredevil končí. Netflix projekt zrušil po 3 sériách

FILMY A SERIÁLY DAREDEVIL
Uložiť Uložené

Hovorilo sa o tom už niekoľko dní, teraz to však máme oficiálne potvrdené.

Komiksový seriál Daredevil končí. Netflix sa projekt rozhodol zrušiť po troch sériách. Úplne prekvapení asi nie sme, keďže o hrozbe zrušenia seriálu sa hovorilo už pred niekoľkými dňami, ale napriek tomu je nám to veľmi ľúto. Netflix ohľadom zrušenia vydal nasledovné vyhlásenie:

„Marvelovský Daredevil sa v štvrtej sérii nevráti. Sme neuveriteľne hrdí na Daredevilovu poslednú sériu a hoci je to pre fanúšikov bolestivé, cítime, že je lepšie uzavrieť túto kapitolu v tom najlepšom. Ďakujeme showrunnerovi Erikovi Olesonovi, scenáristom, výbornému štábu a neuveriteľným hercom vrátane Charlieho Coxa ako Daredevila.

Sme tiež vďační za fanúšikov, ktorí seriál počas jeho existencie podporovali. Hoci Daredevil končí, tri existujúce série ostanú stále na Netflixe a samotná postava Daredevila bude žiť v budúcich projektoch Marvelu.“

Seriálový Daredevil končí. Netflix projekt zrušil po 3 sériách
Zdroj: Netflix

Daredevil sa tak pripája k seriálom Iron Fist a Luke Cage, ktoré stretol podobný osud. Zrušenie nás mrzí aj z toho dôvodu, že Erik Oleson už podľa svojich slov mal námet pre štvrtú sériu.

Odporúčané
Daredevil: Born Again od Disney+ bude menej drsnejší ako ten od Netflixu. Novú sériu budú nakrúcať neuveriteľných 12 mesiacov Daredevil: Born Again od Disney+ bude menej drsnejší ako ten od Netflixu. Novú sériu budú nakrúcať neuveriteľných 12 mesiacov 23. decembra 2022, 17:00

Napriek tomu je tu však nádej, že Daredevila ešte predsa len niekde uvidíme. Vyhlásenie od Netflixu naznačuje, že Marvel má s postavou svoje plány, takže budeme zvedaví, či po nevidiacom právnikovi neskočí Kevin Feige a nedoručí nám jeho filmovú podobu. Prípadne sa postava presunie na streamovaciu službu od Disney (pod ktoré Marvel spadá). To je ale zatiaľ len číra špekulácia.

Prvá séria Daredevila si odbila premiéru v roku 2015 a pozbierala nadšené ohlasy kritikov aj divákov. Chválila sa drsnosť a temnota, ako aj pozoruhodný príbeh. Druhá séria z roku 2016 už bola prijatá trochu chladnejšie, hoci kladné reakcie stále prevažovali. Väčšina divákov aj kritikov sa však zhodla, že po odchode Wilson Fiska ostalo v seriáli nepríjemne prázdno.

Tento rok sme napokon dostali tretiu sériu, ktorá sa opäť stretla s vrúcnym kritickým aj diváckym prijatím, iste aj preto, lebo Wilson Fisk alias Kingpin v podaní Vincenta D'Onofria sa po absencii vrátil s veľkou parádou. Našu recenziu na tretiu sériu nájdete tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia