Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Urban Market.
30. novembra 2018, 17:28
Čas čítania 0:00
Denisa Bodková

5 dôvodov, prečo navštíviť predvianočný Urban Market

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Urban Market trikrát ročne prináša výber toho najlepšieho z lokálneho dizajnu.

Predvianočná edícia už klope na dvere a my ti prinášame päť dôvodov, prečo by si 7. až 9. decembra mal Urban Market navštíviť aj ty.

Priestor 

Urban Market býva skvelou príležitosťou navštíviť a prezrieť si budovy, do ktorých by si sa inak nedostal. V minulosti sa konal na Fakulte architektúry STU, aj v zrekonštruovaných priestoroch Mlynice v Novom meste. Tento raz sa Urban Market presunul späť do centra Starého mesta.

Iba kúsok od známeho Modrého kostolíka sa na Grősslingovej ulici nachádza známe bratislavské gymnázium Gamča. Či už si tu strávil svoje stredoškolské časy alebo nie, priestory tejto historickej budovy postavenej v secesnom štýle stoja za návštevu. Príležitosť ti ponúkne práve zimný Urban Market.

5 dôvodov, prečo navštíviť predvianočný Urban Market
Zdroj: Urban Market

Selekcia značiek 

Fakt, že podujatie má už deväťročnú tradíciu vidno aj na selekcii značiek, ktorá je každým rokom iná. Okrem obľúbených stálic tu opäť nájdeš aj množstvo noviniek, ktoré sa organizátori snažia prinášať každú edíciu.

Navyše, nájdeš tu niečo naozaj pre celú rodinu, od detí až po starých rodičov. Veľmi ľahko sa ti môže stať, že všetky darčeky vybavíš na jednom mieste. A odnesieš si pár kúskov aj sám pre seba.

5 dôvodov, prečo navštíviť predvianočný Urban Market
Zdroj: Urban Market

SWAP

Je tu ešte niekto, kto o SWAPovaní minimálne nepočul? Projekt výmeny oblečenia si u nás za posledný rok získal obrovské množstvo priaznivcov. Ak sa aj tebe v skrini váľa oblečenie, ktoré je stále pekné, no už nesedí alebo sa jednoducho babička s výberom darčeka netrafila do vkusu, prines ho na SWAP.

Na oplátku si aj ty budeš môcť vybrať z vecí od ostatných. Skvelá príležitosť, ako pred Vianocami zmierniť svoju ekologickú stopu a možno obstarať aj zopár darčekov šetrne k peňaženke. 

5 dôvodov, prečo navštíviť predvianočný Urban Market
Zdroj: Urban Market

Sprievodný program

Urban Market sa síce prezentuje v prvom rade ako dizajnérsky trh, no ono je v skutočnosti skôr taký malý festival. Množstvo pozornosti je každým rokom venovanej aj sprievodnému programu.

Literatúra, diskusie, workshopy aj hudba tu majú svoje neodmysliteľné zastúpenie. Djské sety od Multipla Selektors, Tono S. dj set, Fallgrapp dj set, koncerty La3no Cubano, Ľudové mladistvá, Modré hory… zdá sa ti to málo? 

5 dôvodov, prečo navštíviť predvianočný Urban Market
Zdroj: Urban Market

Afterparties v Bukowskom a vo Fuge!

V piatok si môžeš vybrať hneď z dvoch. Vo Fuge sa na akcii Plnka X Urban Market predstaví Don’t DJ, zatiaľ čo Bukowski ponúkne sety od Adam Marcciani & UnclPete, Petijee a Low Key. Sobotná noc bude patriť už iba párty v Bukowskom, no “iba” to určite nebude.

O hudobnú selekciu sa postará partia odvážnych spomedzi predajcov na samotnom Urban Markete. Očakávajte neočakávané a na nedeľu si radšej od mamky vopred vypýtajte vývar.

5 dôvodov, prečo navštíviť predvianočný Urban Market
Zdroj: Urban Market

 Viac informácií hľadaj TU.

Domov
Zdieľať
Diskusia