Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2018, 8:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Študentke napuchla hlava do takmer dvojnásobných rozmerov po použití farby na vlasy

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Mladá študentka z Francúzska svoje rozhodnutie ľutuje.

Mladá študentka z francúzskeho Paríža si chcela zafarbiť svoje vlasy, ale namiesto nového štýlu takmer zomrela. Estelle neurobila pred aplikovaním farby na celú hlavu dôležitý krok, pretože si neotestovala na malej vzorke, či na farbu náhodou nie je alergická.

Ako uvádzali inštrukcie na obale, test je potrebné nechať pôsobiť až 48 hodín, aby sa predišlo zbytočným zdravotným komplikáciám, lenže Estelle po 30 minútach usúdila, že jej nič nehrozí. Ani netušila, ako veľmi sa mýli.

Farba na vlasy v skutočnosti obsahovala chemickú zlúčeninu p-fenyléndiamín, ktorá sa bežné nachádza v podobných kozmetických výrobkoch, a môže spôsobovať akútne alergické reakcie. Estelle na zlúčeninu doplatila, pretože krátko po aplikácii farby na lebke začala pociťovať svrbenie.

Zašla do miestnej lekárne, lekárnik jej poradil krém, a tak si ho na noc naniesla na hlavu a dúfala, že svrbenie prejde. Neprešlo. Na druhý deň ráno sa zobudila s extrémnym opuchom hlavy, pričom samotná hlava jej napuchla takmer do dvojnásobných rozmerov ako štandardne.

Estelle si rýchlo uvedomila svoju chybu a momentálne je veľmi šťastná, že naozaj nezomrela. Jej matka len krútila hlavou nad naivnosťou vlastnej dcéry. Dúfa, že sa všetci na sociálnych sieťach poučia, aby vždy radšej svoj organizmus otestovali.


Domov
Zdieľať
Diskusia