Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2018, 19:43
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mileniáli v Číne posielajú svoje nahé fotky, aby si mohli požičať peniaze na drahší smartfón či módu

ZAUJÍMAVOSTI ČÍNA FINANCIE PENIAZE
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Na fotkách pózujú so svojimi identifikačnými preukazmi.

Množstvo ľudí dnes žije na dlh. Nehovoríme o dlhodobých hypotékach na bývanie, ale o mikropôžičkách, ktoré si môžeš zobrať pred koncom jedného mesiaca a následne peniaze splatiť v priebehu pár dní, týždňov či mesiacov.

Na Slovensku sme už s podobnými nebankovými službami zažili viacero problémov, a momentálne sa v mikropôžičkovej kríze zmieta Čína. Za posledné roky sa tam najmä medzi mladými ľuďmi rozvinul trend požičiavania peňazí.

Čoraz intenzívnejšie v Číne rastie stredná trieda spoločnosti, v ktorej si už ľudia na kvalitu života potrpia viac, chcú si dovoliť drahší mobil či značkové oblečenie a neváhajú si kvôli tomu požičiavať peniaze. Na druhej strane, získať v Číne kreditnú kartu a míňať na dlh nie je také jednoduché ako v Spojených štátoch či na Slovensku.

Čínski mileniáli si preto na smartfóny a módne výstrelky začali požičiavať od pochybných firiem na sociálnych sieťach. Najčastejšie využívajú pôžičky vo výške od 1 000 do približne 2 000 €.

Mileniáli v Číne posielajú svoje nahé fotky, aby si mohli požičať peniaze na drahší smartfón či módu
Zdroj: Tomo News/YouTube

Poskytovatelia pôžičiek samozrejme nemajú žiadnu štátnu licenciu, čo znamená, že sa musia o svoje peniaze investované do zúfalých mladých ľudí túžiacich po peniazoch navyše postarať sami.

Odporúčané
Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé?       Rus rozdáva ľuďom na ulici státisíce dolárov. Aký motív má záhadný Mr. Thank You a sú bankovky pravé? 27. marca 2024, 9:30

Vymysleli zaujímavý spôsob, ako si pôžičky poistiť. Najmä od mladých dievčat požadujú ako záruku toho, že peniaze vrátia, nahé fotky, na ktorých dievčence držia svoje identifikačné preukazy ako dôkaz identity.

Číňania už fenomén dokonca pomenovali frázou „naked loans“ a vláda sa proti nim snaží bojovať. V roku 2016 pritom nezodpovední poskytovatelia pôžičiek vypustili na internet nahé fotky desiatok žien, pričom nemuselo ísť výlučne o osoby, ktoré financie nesplatili.

Ženám napriek tomu príde ako dobrý nápad poslať cudzím ľuďom svoje nahé fotky, aby si mohli dočasne prilepšiť. Poskytovatelia peňazí tak majú záruku, že ak už peniaze neuvidia, môžu fotky zverejniť či rozposlať priamo rodine a kamarátom.

V čínskej kultúre je úctivé správanie v rodine veľmi dôležité, a tak mladí ľudia nemôžu dovoliť, aby sa podobné fotky dostali pred oči vlastných rodičov.

Často sa však opakujú prípady, že mladí ľudia sa postupne zamotajú v nekonečnom kruhu požičiavania, zruinujú ich vysoké úroky či práve úniky intímnych fotiek.

Domov
Zdieľať
Diskusia