Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. novembra 2018, 17:22
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

More vyplavilo 13 mŕtvych tuleňov, ktorým rybári odrezali hlavy po tom, čo ich zastrelili

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

A najhoršie mesiace ich údajne ešte len čakajú.

Americké pobrežia sa posledné 3 mesiace zaplnili telami tuleňov. Tie boli podľa obhliadky prevažne zastrelené, no niektorým dokonca chýbala hlava. V určitých prípadoch však za ich úmrtím mala stáť aj akútna trauma z následku ľudskej interakcie, píše DailyMail.

Podozrivými páchateľmi sa v týchto prípadoch stali najmä rybári, ktorým tulene častokrát kradnú ich úlovky. Úmrtia aktuálne vyšetruje policajné oddelenie s názvom National Oceanic and Atmospheric Administration Fisheries.

V rámci zákonov USA sú morské cicavce vrátane tuleňov chránené zákonom, a preto sa ich lov či odchyt považuje za federálny zločin. Vychádzajúc z takzvaného Marine Mammal Protection Act môže byť vinník potrestaný finančnou pokutou do výšky 28 500 dolárov, ale okrem toho mu hrozí aj ročné väzenie.

Ochranárska organizácia Seal Sitters tvrdí, že v mesiacoch september, október a november sa úmrtnosť tuleňov zvýšila takmer šesťnásobne. Najväčší počet obetí však očakávajú v mesiacoch december až február, kedy sa tulene dostávajú k pravidelným stretom s rybármi.

K odstrašeniu zvierat by však malo údajne stačiť len vydávanie hlasných zvukov, púšťanie pyrotechniky či streľba s gumovými projektilmi. Podľa National Geographic malo byť medzi rokmi 1998 až 2017 z dôvodu vzájomného súboja o potravu s rybármi zavraždených približne 700 kalifornských tuleňov.

Domov
Zdieľať
Diskusia