Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. novembra 2018, 7:13
Čas čítania 0:00
Sona O.

V rezorte na Bali zakázali pri bazénoch používať smartfóny

ZAUJÍMAVOSTI DOVOLENKA
Uložiť Uložené

Na dovolenka treba vypnúť a Ayan Resort na Bali si to uvedomuje. Zákaz sa pritom netýka iba smartfónov.

Aj ty zvykneš na dovolenke stále kontrolovať svoj mobil? V niektorých prípadoch to je samozrejme v poriadku, keď chceš potvrdiť rezerváciu, zistiť si informácie o mieste, kde sa nachádzaš, alebo preložiť jedálny lístok v reštaurácii. Horšie to však je, keď bezcieľne surfuješ po internete, lajkuješ statusy na Facebooku či hráš hry. 

Dovolenka je presne ten čas, kedy by si sa mal sústrediť na relax, vychutnávať si prostredie, zabávať sa s kamošmi a iba tak leňošiť. Jednému rezortu na exotickom Bali už došla trpezlivosť so zákazníkmi, ktorí stále ťukajú do obrazoviek. Jeho majitelia sa rozhodlia založiť program In The Moment. Návštevníkov ma prinútiť, aby miesto si miesto smartfónov užívali, čo sa práve deje okolo nich. 

V rezorte na Bali zakázali pri bazénoch používať smartfóny
Zdroj: unsplash.com

Od 9:00 do 17:00 by si s mobilom pri bazénoch luxusného rezortu nepochodil. Zákaz sa týka aj iných elektronických výrobkov ako tabletov, digitálnych kamier a fotoaparátov, iPodov či Kindle od Amazonu. Zákazníci sa pritom môžu venovať iným aktivitám, napríklad čítať knihy, magazíny alebo hrať spoločenské hry. 

Odporúčané
Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ Dovolenka na grécky aj turecký spôsob s najčistejšou vodou na kúpanie v EÚ 24. apríla 2024, 9:30

Hotel chce, aby sa z bazénov stalo miesto, kde si ľudia môžu skutočne oddýchnuť a žiť v danom okamihu. Ak sa návštevníci boja o svoje elektronické zariadenia, vedia si ichnechať v skrinkách pri bazéne. 

Podľa marketingového prieskumu spoločnosti OnePoll až 53 % Američanov na dovolenke nikdy nevypne mobilný telefón. Až 20 % ho pritom kontroluje každú hodinu a 14 % dokonca dvakrát v priebehu 60 minút. 

Domov
Zdieľať
Diskusia