Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2018, 18:05
Čas čítania 0:00
Sona O.

Elon Musk fajčil marihuanu a popíjal whiskey, NASA teraz plánuje preveriť bezpečnosť v SpaceX

TECH ELON MUSK MARIHUANA NASA
Uložiť Uložené

Podmienky práce v spoločnosti SpaceX NASA preveruje v súvislosti s kooperáciou na projekte vesmírnej rakety.

Elon Musk momentálne patrí medzi najznámejšie osobnosti. Takmer všetci poznáme jeho spoločnosti Tesla či SpaceX a ich projekty posúvajúce hranie modernej vedy a techniky. Elon Musk sa však vôbec nespráva ako typický seriózny vedec či podnikateľ a v niektorých polohách skôr pripomína nevybúreného chlapca. 

Hoci si vtipnými statusmi či výrobkami získal množstvo fanúšikov, a to hlavne u mladších generácií, nie všetkým sa jeho neformálne vystupovanie páči. Najnovšie s ním má problém americká NASA, ktorá chce poslať kontrolu do Muskovho SpaceX. Zamerať by sa mala najmä na bezpečnosť a zdravie vo firme

Mnohí špekulujú, že za nedôverou Národného úradu pre letectvo a vesmír stojí práve incident zo septembra, kedy si miliardár počas rozhovoru potiahol z jointa a pil whisky. NASA zdôrazňuje, že bezpečnosť astronautov, ktorých posielajú do vesmíru, je pre nich prvoradá. 

Elon Musk fajčil marihuanu a popíjal whiskey, NASA teraz plánuje preveriť bezpečnosť v SpaceX
Zdroj: Youtube/Joe Rogan Experience

„Ako agentúra nevedieme iba nás, ale aj našich partnerov. Musíme ukázať americkej verejnosti, že keď posadíme astronauta do rakety, bude v bezpečí,"  vyjadril sa Jim Bridenstine z NASA. 

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Dodal, že agentúra sa musí ubezpečiť o tom, či hodnoty firmy SpaceX sú v súlade s hodnotami NASA, či spĺňajú ich podmienky pre bezpečnosť a pracovníci nepoužívajú omamné látky. 

„Dostať ľudí do vesmíru je našou základnou misiou. Pre SpaceX nie je nič dôležitejšie než tento cieľ a svoju zodpovednosť voči NASA, aby sme bezpečne a spoľahlivo dopravili amerických astronautov na Medzinárodnú vesmírnu stanicu,  berieme vážne.

Aktívne propagujeme pravidlá bezpečnosti na pracovisku a sme si istí, že náš pracovný program a pracovná sila, ktoré fungujú bez drog, sú nad rámec všetkých zmluvných podmienok,"  obhájilo sa SpaceX. 

Domov
Zdieľať
Diskusia