Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2018, 12:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Južná Afrika chce poslať mimoriadne vzácneho bieleho leva do dražby. Na svete už žije len 300 podobných jedincov

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Bude petícia predložená vláde vôbec k úžitku?

Vláda Južnej Afriky si v očiach ochranárov zvierat poriadne zavarila. Miesto toho, aby prijala ponuku miestnej rezervácie, ktorá mala záujem o prijatie leva, sa rozhodla predhodiť zviera na dražbu. Na svete sa v aktuálnej dobe vyskytuje približne už len 300 bielych levov, z čoho väčšina skončila v zajatí.

Biely lev Mufasa (zdroje uvádzajú aj Mustafa, ale jeho meno by skôr mohlo odkazovať práve na postavu z Levieho kráľa – Mufasu) mal údajne v minulosti podstúpiť vazektómiu. Vzhľadom na to, že Mufasa nemôže splodiť potomkov, vláda vidí jeho jedinú hodnotu v umiestnení do dražby

Za záchranu Mufasu sa už v petícii podpísalo veľké množstvo ľudí a po vyzbieraní 290 000 podpisov bude dokument predložený vláde.

Úradníci odmietli povolenie o premiestnenie Mufasu do miestnej rezervácie, ktorá ponúkla svoju starostlivosť o Mufasu a Surayu (druhého bieleho leva v zajatí) bez nároku na odmenu. Namiesto toho bolo stredisku telefonicky zdelené, že Mufasa bude ponúknutý na dražbu,“ uvádza sa v liste adresovanom vláde Juhoafrickej republiky.

Podľa rezervácie vzhľadom na vazektómiu zvieraťa existujú len dve možnosti. Buď sa z Mufasu môže stať trofej majetného vlastníka, alebo v horšom prípade bude zviera zastrelené a jeho kosti poputujú na ázijský čierny trh. Rezervácia v prípade potreby vyzbierala už 6 700 €, ktoré majú slúžiť na možný súdny spor s vládou.

Domov
Zdieľať
Diskusia