Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2018, 12:49
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Rohy býka zviazali zapáleným drevom, čím mu spôsobili mnohé bolestivé poranenia tváre

ZAUJÍMAVOSTI ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Nie je kultúra ako kultúra. Španielsko sa v tomto ohľade od zvyšku Európy značne odlišuje.

Upozorňujeme, že nižšie priložené video nie je určené pre slabšie povahy.

Španielska politická strana Animalist Party Against Mistreatment of Animals (zo španielskeho jazyka Partido Animalista Contra el Maltrato Animal – PACMA) sa už dlhodobo snaží o zmenu španielskych zákonov o ochrane zvierat. Zdá sa však, že v tejto záležitosti sa nedostali k žiadnemu pokroku.

Len približne mesiac dozadu sme ťa informovali o prípade býka, ktorý si mal zrejme kvôli chybe usporiadateľov z festivalu v Mejora del Campo zlomiť po zoskoku z rampy obe zadné nohy. Najnovší prípad z ďalšieho španielskeho festivalu sa tentokrát odohrával v meste Medinaceli.

Na záberoch natočených španielskou organizáciou bojujúcou za práva zvierat s názvom AnimaNaturalis môžeš sledovať scénu z festivalu Toro de Jubilo, kde sa každoročne koná jedna mimoriadne krutá atrakcia. V rámci nej usporiadatelia na rohy býka priviažu drevené kolíky, ktoré neskôr zapália. Podľa DailyMail sa na celý proces bežne prizerá približne 1 500 divákov.

Natáčanie danej akcie je síce zakázané, ale bojovníci za práva zvierat si zakaždým nájdu spôsob, ako utrpenie zvierat dostať do sveta. Organizácia tvrdí, že celá udalosť môže trvať aj niekoľko hodín, čím je zvieraťu spôsobovaná obrovská bolesť.

Odporúčané
Takto vyzerá dom z korku a dreva medzi španielskymi horami. Ponúka moderný dizajn a množstvo svetla Takto vyzerá dom z korku a dreva medzi španielskymi horami. Ponúka moderný dizajn a množstvo svetla 12. januára 2024, 11:00

Španielska vláda však Toro Jubilo oficiálne označuje za kultúrne podujatie, a preto sa festival môže každoročne bez akýchkoľvek problémov opakovať. Jeden z hovorcov organizácie hovorí o Toro Jubilo ako o jednom najhrôzostrašnejších populárnych festivalov, ktoré si v Španielsku neustále udržujú tradíciu. V rámci ich krajiny má byť ročne podobným spôsobom týraných približne 3 000 býkov ročne.

Rohy býka zviazali zapáleným drevom, čím mu spôsobili mnohé bolestivé poranenia tváre
Zdroj: flickr.com

Okrem toho, že zviera zažíva pri celej udalosti veľký nával stresu, oheň zväčša zasiahne aj jeho rohy, tvár a zvyšné časti tela. Niektoré zvieratá sa dokonca údajne snažia ukončiť túto agóniu nárazmi do steny.

Aj keď sa odlišné kultúry nemusia navzájom chápať, všetci racionálne zmýšľajúci ľudia chápu pojem krutosti. Zapálenie zvieraťa za života je sadizmom,“ vyjadrila sa k festivalu vedúca britskej PETY Elisa Allen.

Domov
Zdieľať
Diskusia