Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2018, 15:16
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Tekashi 6ix9ine skončil vo väznici, kde sedeli teroristi či mafiánski bossovia. Nemá v nej žiadne špeciálne výhody

HUDBA 6IX9INE RAP
Uložiť Uložené

Raper si možno bude musieť na pobyt vo väzení zvykať.

Zatknutie Tekashiho vyvolalo na internete obrovské vášne. Kontroverzný raper si za posledné mesiace vyrobil milióny nových fanúšikov, ale aj milióny hejterov, ktorým lezie na nervy.

Zrejme druhá skupina si zatknutie a obvinenie americkými úradmi užíva výrazne viac, pretože ako médiá informoval raperov právnik Lance Lazzaro, Tekashi bol dočasne umiestnený do väznice Metropolitan Detention Centre v newyorskom Brooklyne.

Väznica je pritom notoricky známa ako miesto, ktoré aj samotné americké ministerstvo spravodlivosti v minulosti označilo za mimoriadne nebezpečné a brutálne. Väčšina väzňov tam trávi svoj čas len dovtedy, kým v prípadoch nepadne právoplatný rozsudok, ale nájdeš v nej aj ľudí odsúdených na kratšie pobyty za mrežami.

Tekashi bol americkými úradmi umiestnený do cely vo všeobecnej sekcii, aj keď väznica obsahuje aj oddelenú časť, kde môžu byť umiestnení väzni, ktorým by mohlo hroziť ohrozenie zdravia, alebo známe osobnosti. 6ix9ine sa vraj nesťažuje a samotný právnik skonštatoval, že bude úplne v poriadku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @trump_onthestreet,

Ba čo viac, americká prokuratúra je spokojná s tým, že Tekashi skončil vo väzení, keďže inak predstavoval riziko pre svoje okolie. Nedávno sa objavil v relácii Breakfast Club, kde priznal, že časť z bývalých kamarátov ho zradila a chceli sa mu pomstiť.

Odporúčané
REFRESHNI svoj playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš REFRESHNI svoj playlist: Rapová nálož od Ektora, neohlásené EP v podaní Yzomandiasa či album Nerieš 12. apríla 2024, 10:30

Policajti potom zistili, že Tekashi bol v ohrození života, a tak ho radšej zatkli a obvinili, inak by pri potenciálnom útoku na rapera mohli skončiť v nemocnici nevinní ľudia.

Aj keď by si všade našiel informácie o tom, že newyorské väzenie patrí medzi tie najbrutálnejšie, lepšie tieto správy podčiarkujú väzni, ktorí v ňom boli umiestnení alebo si tam aj dnes odpykávajú svoje tresty.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený NOVEMBER 23RD (@6ix9ine),

Tekashi sa dostal do zaujímavje spoločnosti. Ak začneme zľahka, pred pár mesiacmi by sme v rovnakom zariadení mohli stretnúť Martina Shkreliho. Podnikateľ sa preslávil tým, že odkúpil liek Daraprim a náhle zvýšil jeho cenu z 13,5 dolára na 750 dolárov za jedinú tabletu.

Vo väzení sedela aj Linda Weston, ktorá celých 10 rokov od 2001 do 2011 zneužívala skupinu mentálne postihnutých ľudí, kradla im sociálne dávky a dvaja z nich dokonca na následky zneužívania zomreli.

Tekashimu možno bude lichotiť, že vo väznici svojho času sedel aj Vincent Asaro z newyorskej mafiánskej rodiny Bonannovcov. Zaujímavosťou je, že Asaro nebol odsúdený za žiadnu vraždu, ale za podpálenie auta. Minulý rok v decembri ho odsúdili na 8 rokov väzenia.

Odporúčané
REFRESHNI svoj playlist: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho   REFRESHNI svoj playlist: Singel od Imagine Dragons či perfektná živá verzia FE!N od Travisa Scotta a Playboia Cartiho 5. apríla 2024, 13:30

Zrejme najhorší odsúdenec z brooklynskej väznice bol Abid Naseer. Údajný terorista a priamy spolupracovník skupiny Al-Káida mal v roku 2012 naplánovať bombové útoky v Spojených štátoch amerických, ale aj viacerých európskych krajinách.

Naseer so svojimi spolupracovníkmi plánovali nastražiť výbušniny v rušnom newyorskom metre. V roku 2015 ho napokon súd odsúdil na 40 rokov väzenia.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený DJ Nick Lo (@djnicklo),

Právnik vyššie spomínaného Martina Shkreliho sa v minulosti vyjadril, že nejde o miesto, kde by človek chcel skončiť. Rozsiahla budova nemá k dispozícii prakticky žiadne vonkajšie priestory na čerstvom vzduchu, väzni tam nemajú prístup k žiadnemu vzdelávaniu, a tak tam neexistuje proces rehabilitácie, ale skôr deptania. Väznica skôr pripomína obrovský sklad ľudských bytostí.

Ani zďaleka však nejde len o známych väzňov. Najväčšie problémy v zariadení spôsobujú náhodní kriminálnici. Najčastejšie by si tam narazil na ľudí obvinených z drogových trestných činov, členov organizovaných skupín, vrahov a násilníkov, takže Tekashi k nim minimálne podľa obvinení rýchlo zapadne.

Skutočnosť však môže byť úplne iná, a o pár hodín sami uvidíme, či sa 6ix9ine bude môcť dostať na slobodu, alebo si ho americké súdy radšej ponechajú za mrežami.

Domov
Zdieľať
Diskusia