Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. novembra 2018, 15:58
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Bitcoin stráca hodnotu bleskovou rýchlosťou. Klesla už pod magickú hranicu

TECH BITCOIN KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Najznámejšia kryptomena nezažíva najlepšie obdobie.

Milovníci kryptomien budú môcť už onedlho pomyselne osláviť prvé výročie od momentu, kedy Bitcoin dosiahol svoju najvyššiu hodnotu v histórii. Kryptomena v decembri minulého roku stála 20-tisíc dolárov a ľudia mali dojem, že rast nedokáže nič a nikto zastaviť.

Nanešťastie, už od polovice januára tohto roku situácia na trhu mnohých ľudí prebrala z eufórie. Bitcoin odvtedy pomaly strácal hodnotu a najkritickejší bod dosiahol minulý týždeň, keď sa hodnota náhle prepadla o 1000 dolárov.

Bitcoin stráca hodnotu bleskovou rýchlosťou. Klesla už pod magickú hranicu
Zdroj: CoinMarketCap

Chaos na trhu možno spôsobil rozkol v kryptomene Bitcoin Cash, ale dnes sa na internete objavili informácie z vyšetrovania amerických úradov. Správy hovoria o tom, že minuloročný nárast ceny Bitcoinu na spomínaných 20-tisíc dolárov mohol byť vytvorený podvodným spôsobom a mohla ho ovplyvniť burza Bitfinex prostredníctvom stabilnej kryptomeny Tether.

Nech už je to akokoľvek, investori určite neprežívajú najkrajšie obdobie. Po minulotýždňovom tisícovom prepade sa pád nezastavil a situácia nebola stabilizovaná tak, ako by si mohla experti želať. Namiesto toho cena klesala aj naďalej, a tak za posledných 7 dní Bitcoin stratil približne 30 percent svojej hodnoty.

Bitcoin stráca hodnotu bleskovou rýchlosťou. Klesla už pod magickú hranicu
Zdroj: Pexels

Po prvýkrát za posledný rok spadol pod magickú hodnotu 5000 dolárov a v utorok pád na chvíľu dosiahol alarmujúcu hranicu 4237 dolárov. Naposledy pritom Bitcoin dosahoval hodnotu pod 5000 dolárov ešte v polovici októbra 2017, takže nikto nevie, ako sa bude situácia vyvíjať.

Odporúčané
Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? Koľko by si mal dnes peňazí, ak by si pred desiatimi rokmi investoval do bitcoinu, akcií Netflixu alebo si kúpil byt v Bratislave? 17. mája 2023, 14:30

V decembri by mala byť spustená kryptoburza Bakkt, za ktorou stojí spoločnosť prevádzkujúca newyorskú burzu cenných papierov, a tak si investori myslia, že sa stav trhu náhle otočí.

Nevedno však predpovedať, či Bitcoin dovtedy nespadne ešte výraznejšie. Samotná hlavná kryptomena nie je jediná digitálna minca, ktorá zaznamenáva radikálny prepad. Ethereum zaznamenalo prepad na smiešnych 136 dolárov, Litecoin sa zase predával za 34 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia