Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. novembra 2018, 20:33
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Victoria's Secret nechce transrodové a plus size modelky. Značka sa výkrikom spoločnosti nebude pod tlakom prispôsobovať

MÓDA VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Svetoznáma značka spôsobila menšiu kontroverziu.

Šéf marketingu značky Victoria’s Secret pred pár dňami zdanlivo prestrelil. Ed Razek stojí na čele marketingovej divízie materskej spoločnosti L Brands, a nedávno poskytol rozhovor známemu magazínu Vogue.

Reč postupom času prišla aj na to, či Victoria’s Secret zaznamenáva tlak spoločnosti, aby do svojej každoročnej šou zahrnula rozmanitejšie modelky. Ľudia najviac značku kritizujú za to, že na mólach počas šou človek neuvidí ani kyprejšie modelky, ani transrodové modelky, a tak obyčajným ženám po svete galavečer a prezentácia značky nemôžu poslúžiť ako vzory.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kelsey Merritt (@kelseymerritt),

Ed Razek už oslávil svoje 70. narodeniny, a tak rýchlo pochopíš, že ide o muža zo starej školy. Zároveň je členom tímu, ktorý sa stará o konkrétny výber modeliek na šou, takže otázka bola smerovaná veľmi dobre.

Razek sa vyjadril, že v tíme už v minulosti uvažovali nad zaradením transrodových či plus size modeliek, ale napokon uznali, že predávajú špecifické produkty špecifickým ženám.

Odporúčané
Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel 12. júna 2021, 9:36

Každá spoločnosť je vraj zameraná na konkrétny segment trhu, a tak nemá zmysel, aby Victoria’s Secret zahŕňala do šou všetky ženy od mladých až po staré, od štíhlych až po kyprejšie. Ed skonštatoval, že odmieta propagovať kúsky oblečenia na ženách, ktoré nepredstavujú finálne zákazníčky.

Svoju šou označil za zábavný program a 42 minút plných fantasy, v ktorom majú miesto fit modelky, pretože musia byť fit, inak by modelkami vo Victoria’s Secret byť nemohli. Ed pridal aj rečnícku otázku o tom, či sa majú jeho modelky niekomu ospravedlňovať za to, že vyzerajú dobre.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Victoria's Secret (@victoriassecret),

Pripomenul, že sesterská divízia Lane Bryant ako jedna z prvých zorganizovala šou pre plus size modelky, avšak nezabudol skritizovať ani Rihannu. Speváčka svoju módnu šou spromovala na tehotných modelkách, čo vraj ukradla od Victoria’s Secret, kde mali na prehliadke hneď 3 tehotné modelky, ale nepotrebovali na tom stavať celý marketing.

Ako to už býva zvykom, Ed sa v rozhovore nechal trochu uniesť, čo musel o pár dní priznať on sám. Na sociálnej sieti Twitter zverejnilo Victoria’s Secret nové vyjadrenie Razeka, v ktorom sa ospravedlnil a povedal, že by s transrodovými modelkami v šou nemal žiadny problém.

Odporúčané
Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky 23. februára 2021, 18:21

Doplnil, že transrodové modelky už na kastingoch boli a ako mnohé iné, jednoducho cez kasting neprešli. Zároveň vyjadrenie zakončil slovami, že rešpektuje dlhú a tŕnistú cestu, ktorou sa transrodoví ľudia v živote vydávajú, aby dosiahli cieľ, kde sa konečne cítia byť samými sebou.


Domov
Zdieľať
Diskusia